PEUS DE PORC AMB CARGOLS
PEUS DE PORC AMB CARGOLS
Un
clàssic de la cuina catalana.
INGREDIENTS:
- 2 peus de porc (4 meitats)
- 2 cebes
- Uns quants grans de clau
- 2 fulles de llorer
- 1 pastanaga
- 1 kg. de cargols
- 5 o 6 grans d’all
- 4 tomàquets madurs
- Sal, pebre i oli
Per fer la picada:
- Ametlles i avellanes torrades
- 1 galeta maria
- ½ presa de xocolata
ELABORACIÓ:
Abans
de res, coeu els peus de porc: poseu-los
en una olla amb aigua i sal, amb la pastanaga, el llorer i una ceba on haureu
clavat els claus. Bulliu-ho tot plegat
fins que els peus estiguin cuits, aproximadament un parell d’hores a un foc
mitjà, per tal que els peus no es desmuntin gaire. Un cop estiguin cuits, escorreu-los, però
reserveu caldo de la cocció.
Ara
feu els cargols: renteu-los unes tres
vegades amb aigua freda i vinagre.
Agafeu una paella grossa, poseu-hi els cargols amb una mica d’oli i
tapats. Deixeu que treguin la
bromera. Traieu-los de la paella,
netegeu la bromera i continueu coent-los a foc mitjà. Així fins a tres vegades. A la tercera vegada, salpebreu i coeu-los amb
la paella destapada i sacsejant-los fins que veieu que estan cuits,
aproximadament uns deu minuts. Un cop
cuits, reserveu-los.
Poseu
en una cassola amb un bon raig d’oli, la ceba tallada petita i els grans d’all
també tallats. Aneu remenant fins que
agafi un color daurat. Aboqueu el
tomàquet pelat, sense granes i tallat petit.
Quan el tomàquet estigui cuit, afegiu-hi un parell de cullerots del brou
de coure els peus de porc. Poseu-hi els
peus de porc i els cargols i deixeu que faci xup-xup a foc suau uns 15
minuts. Mentrestant prepareu la picada
amb les ametlles, les avellanes, la galeta i la xocolata. Afegiu-la a la cassola i deixeu que cogui tot
plegat uns cinc minuts més, i ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
Els
peus de porc també es poden coure amb olla a pressió. En tal cas, consulteu les instruccions del
fabricant per tal de saber el temps de cocció.
També
es poden comprar bullits. En tal cas,
poseu-los en un pot amb aigua i feu-los bullir uns 10 minuts per tal de tenir el
brou necessari per a posteriorment fer la cassola.
Els
cargols també es poden coure a la manera tradicional: fent-los bullir, però
trobo que d’aquesta manera queden més gustosos.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada