PEUS DE PORC AMB CARGOLS


PEUS DE PORC AMB CARGOLS 


Un clàssic de la cuina catalana.

INGREDIENTS:

  •   2 peus de porc (4 meitats)
  •   2 cebes
  •   Uns quants grans de clau
  •   2 fulles de llorer
  •   1 pastanaga
  •   1 kg. de cargols
  •   5 o 6 grans d’all
  •   4 tomàquets madurs
  •   Sal, pebre i oli

Per fer la picada:

  •   Ametlles i avellanes torrades
  •   1 galeta maria
  •   ½ presa de xocolata

ELABORACIÓ:

Abans de res, coeu els peus de porc:  poseu-los en una olla amb aigua i sal, amb la pastanaga, el llorer i una ceba on haureu clavat els claus.  Bulliu-ho tot plegat fins que els peus estiguin cuits, aproximadament un parell d’hores a un foc mitjà, per tal que els peus no es desmuntin gaire.  Un cop estiguin cuits, escorreu-los, però reserveu caldo de la cocció.
Ara feu els cargols:  renteu-los unes tres vegades amb aigua freda i vinagre.   Agafeu una paella grossa, poseu-hi els cargols amb una mica d’oli i tapats.  Deixeu que treguin la bromera.  Traieu-los de la paella, netegeu la bromera i continueu coent-los a foc mitjà.  Així fins a tres vegades.  A la tercera vegada, salpebreu i coeu-los amb la paella destapada i sacsejant-los fins que veieu que estan cuits, aproximadament uns deu minuts.  Un cop cuits, reserveu-los.
Poseu en una cassola amb un bon raig d’oli, la ceba tallada petita i els grans d’all també tallats.  Aneu remenant fins que agafi un color daurat.  Aboqueu el tomàquet pelat, sense granes i tallat petit.  Quan el tomàquet estigui cuit, afegiu-hi un parell de cullerots del brou de coure els peus de porc.  Poseu-hi els peus de porc i els cargols i deixeu que faci xup-xup a foc suau uns 15 minuts.  Mentrestant prepareu la picada amb les ametlles, les avellanes, la galeta i la xocolata.  Afegiu-la a la cassola i deixeu que cogui tot plegat uns cinc minuts més, i ja es pot servir.

RECOMANACIONS:

Els peus de porc també es poden coure amb olla a pressió.  En tal cas, consulteu les instruccions del fabricant per tal de saber el temps de cocció.
També es poden comprar bullits.  En tal cas, poseu-los en un pot amb aigua i feu-los bullir uns 10 minuts per tal de tenir el brou necessari per a posteriorment fer la cassola.
Els cargols també es poden coure a la manera tradicional: fent-los bullir, però trobo que d’aquesta manera queden més gustosos.

Comentaris

Les més populars