ESPAGUETIS AL PESTO
ESPAGUETIS AL PESTO
Encetem nova temporada amb
un clàssic de la cuina italiana, que no pot faltar a cap receptari de nivell.
INGREDIENTS:
- 400 gr. d’espaguetis o tallarines
- Uns 60/70 gr. de fulles d’alfàbrega fresca
- 150 gr. de formatge parmesà ratllat
- 50 gr. de pinyons
- 2 grans d’all
- Oli d’oliva
- Sal i pebre
ELABORACIÓ:
Escalfeu aigua amb sal i quant
estigui bullint, tireu-hi els espaguetis i coeu-los fins que estiguin al “dente”
(el temps dependrà de si són frescos, uns 3 minuts, o de si són eixuts, uns 10
minuts).
Un cop cuits, escorreu-los
i reserveu-los.
Mentre es couen els
espaguetis, prepareu la salsa.
Coeu els pinyols en una
paella amb un raig d’oli, fins que estiguin daurats.
Poseu dins d’un pot, per a batedora
mecànica, l’alfàbrega, els alls, els pinyons
i un bon raig d’oli, i tritureu-ho tot fins tenir una pasta uniforme.
Aneu afegint, sense parar
de remenar, el formatge ratllat, i més oli, fins tenir la textura desitjada. Rectifiqueu de sal i pebre i ja es pot
incorporar a la pasta.
Serviu els espaguetis
calents i al damunt una bona quantitat
de salsa .
RECOMANACIONS:
Es pot acompanyar amb una
mica més de formatge parmesà ratllat i uns pinyons torrats al damunt.
Perquè la salsa sigui més
suau, sempre es pot afegir al final de la preparació un raig de crema de llet
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada