ESPAGUETIS AL PESTO


ESPAGUETIS  AL PESTO



Encetem nova temporada amb un clàssic de la cuina italiana, que no pot faltar a cap receptari de nivell.

INGREDIENTS:

  •        400 gr. d’espaguetis o tallarines
  •            Uns 60/70 gr. de fulles d’alfàbrega fresca
  •           150  gr. de formatge parmesà ratllat
  •            50 gr. de pinyons
  •            2  grans d’all
  •           Oli d’oliva
  •           Sal i pebre


ELABORACIÓ:


Escalfeu aigua amb sal i quant estigui bullint, tireu-hi els espaguetis i coeu-los fins que estiguin al “dente” (el temps dependrà de si són frescos, uns 3 minuts, o de si són eixuts, uns 10 minuts).
Un cop cuits, escorreu-los i reserveu-los.
Mentre es couen els espaguetis, prepareu la salsa.
Coeu els pinyols en una paella amb un raig d’oli, fins que estiguin daurats.
Poseu dins d’un pot, per a batedora mecànica, l’alfàbrega, els alls, els pinyons  i un bon raig d’oli, i tritureu-ho tot fins tenir una pasta uniforme.
Aneu afegint, sense parar de remenar, el formatge ratllat, i més oli, fins  tenir la textura desitjada.  Rectifiqueu de sal i pebre i ja es pot incorporar a la pasta.
Serviu els espaguetis calents  i al damunt una bona quantitat de salsa .

RECOMANACIONS:


Es pot acompanyar amb una mica més de formatge parmesà ratllat i uns pinyons torrats al damunt.
Perquè la salsa sigui més suau, sempre es pot afegir al final de la preparació un raig de crema de llet

Comentaris

Les més populars