MINI TATIN DE CEBA DOLÇA, PERNIL I ROCAFORT
MINI TATIN DE CEBA DOLÇA, PERNIL I ROCAFORT
Fem la versió mini de la “tatin”, però també la podeu fer com un pastís sencer i repartir-ho a taula, segur que és igual de bona.INGREDIENTS:
- 1
placa de pasta de full
- 3
o 4 cebes dolces
- 150
g de pernil
- 150
g de formatge rocafort
- Sucre
morè
1 ou
ELABORACIÓ:
Cobriu
una safata de forn amb paper de forn i fent servir un disc de tallar masses talleu
la pasta de full en discos i reserveu-los. Amb el mateix disc aneu fent piles
de sucre morè, lleugerament separades, al damunt de la safata, al damunt
escampeu una mica de pernil tallat molt petit, i després la ceba tallada a
llesques primetes de forma que quedi cobert, traieu el disc que us ha servit de
motlle i cobriu la ceba amb la pasta de full que teniu tallada, premeu amb els
dits una mica tot el vol de cada tatin i per acabar punxeu-les amb una
forquilla i pinteu-les amb ou batut.
Poseu
la safata al forn, preescalfat a 180° i coeu-ho uns 15 minuts. Traieu la safata
del forn i quan s’hagi refredat una mica, aneu tombant les tatins, encara
calentes. Empolsimeu al damunt el formatge rocafort, lleugerament esmicolat. Deixeu
que es desfaci una mica i ja es pot menjar.
RECOMANACIONS:
El
temps de cocció depèn de cada forn, però 15/20 minuts a 180° acostuma a
funcionar, aneu vigilant que no es cremi.
Just
abans de servir podeu empolsimar-les amb unes fulles de romaní, farigola o
cibulet fresc
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada