MINI TATIN DE CEBA DOLÇA, PERNIL I ROCAFORT

 

MINI TATIN DE CEBA DOLÇA, PERNIL I ROCAFORT

Fem la versió mini de la “tatin”, però també la podeu fer com un pastís sencer i repartir-ho a taula, segur que és igual de bona.

 

INGREDIENTS:

  •   1 placa de pasta de full
  •   3 o 4 cebes dolces
  •   150 g de pernil
  •   150 g de formatge rocafort
  •   Sucre morè

  •   
    1 ou

 

ELABORACIÓ:

Cobriu una safata de forn amb paper de forn i fent servir un disc de tallar masses talleu la pasta de full en discos i reserveu-los. Amb el mateix disc aneu fent piles de sucre morè, lleugerament separades, al damunt de la safata, al damunt escampeu una mica de pernil tallat molt petit, i després la ceba tallada a llesques primetes de forma que quedi cobert, traieu el disc que us ha servit de motlle i cobriu la ceba amb la pasta de full que teniu tallada, premeu amb els dits una mica tot el vol de cada tatin i per acabar punxeu-les amb una forquilla i pinteu-les amb ou batut.

Poseu la safata al forn, preescalfat a 180° i coeu-ho uns 15 minuts. Traieu la safata del forn i quan s’hagi refredat una mica, aneu tombant les tatins, encara calentes. Empolsimeu al damunt el formatge rocafort, lleugerament esmicolat. Deixeu que es desfaci una mica i ja es pot menjar.

 

RECOMANACIONS:

El temps de cocció depèn de cada forn, però 15/20 minuts a 180° acostuma a funcionar, aneu vigilant que no es cremi.

Just abans de servir podeu empolsimar-les amb unes fulles de romaní, farigola o cibulet fresc

Comentaris

Les més populars