TALLARINES DE SABORS AMB “PESTO ROSSO”
TALLARINES DE SABORS AMB “PESTO ROSSO”
El
“pesto rosso” es una salsa a base tomàquets dessecats, poc coneguda per
nosaltres, i que val la pena tastar.
INGREDIENTS:
ü
Tallarines de sabors (espinacs, negres, de
remolatxa, de salmó, etc)
ü
Una nou de mantega
ü
Formatge mascarpone
ü
Pesto rosso
Per a fer el “pesto rosso”:
ü
6 tomàquets dessecats i conservats en oli
ü
Un gra d’all
ü
7 o 8 fulles d’alfàbrega fresca
ü
Un bitxo picant
ü
2 cullerades de formatge parmesà ratllat
ü
Una cullerada de tàperes
ü
Una mica de
vinagre balsàmic de Módena
ü
Un mica de sal
ü
Oli d’oliva
ELABORACIÓ:
Per a
fer el pesto, agafeu tots els ingredients, poseu-los en un bol per a batedora
mecànica i tritureu-ho, afegint l’oli com si féssiu una maonesa, fins a obtenir
una crema espessa i uniforma, rectifiqueu-la
de sal i reserveu-la.
Poseu
una olla amb força aigua amb sal, al foc, i quan estigui bullint tireu-hi les
tallarines. Remeneu una mica i quan estiguin cuites les escorreu. Afegiu la nou de mantega, remeneu fins a
desfer-la i reserveu-les calentes.
Per
preparar la salsa, barregeu el pesto rosso i el formatge mascarpone a parts iguals i remeneu-ho fins que estigui
uniforme.
Munteu
el plat posant les tallarines al fons i al damunt la salsa segons el vostre
gust. Podeu arrodonir el plat amb una mica de formatge parmesà ratllat al
damunt.
RECOMANACIONS:
Els
tomàquets els podeu assecar vosaltres però al mercat se’n troben de bona
qualitat. Els podeu trobar, simplement assecats, en conserva de sal o en oli.
Els assecats caldrà posar-los amb aigua unes hores per rehidratar-los, els que
estan conservats amb sal és millor rentar-los una mica i els d’oli són els que
podrem consumir al moment. Tots son ideals per a potenciar el sabor de salses
de tomàquet.
El
mateix passa amb la pasta, podeu fer-la fresca i amb sabors vosaltres. És molt fàcil, però avui es troben al mercat
sabors originals i de qualitat, tant en pasta fresca com amb pasta seca. Vosaltres mateixos.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada