TALLARINES DE SABORS AMB “PESTO ROSSO”



TALLARINES DE SABORS AMB  “PESTO ROSSO”


El “pesto rosso” es una salsa a base tomàquets dessecats, poc coneguda per nosaltres, i que val la pena tastar.

INGREDIENTS:

ü  Tallarines de sabors (espinacs, negres, de remolatxa, de salmó, etc)
ü  Una nou de mantega
ü  Formatge mascarpone
ü  Pesto rosso

 Per a fer el “pesto rosso”:

ü  6 tomàquets dessecats i conservats en oli
ü  Un gra d’all
ü  7 o 8 fulles d’alfàbrega fresca
ü  Un bitxo picant
ü  2 cullerades de formatge parmesà ratllat
ü  Una cullerada de tàperes
ü   Una mica de vinagre balsàmic de Módena
ü  Un mica de sal
ü  Oli d’oliva

ELABORACIÓ:

Per a fer el pesto, agafeu tots els ingredients, poseu-los en un bol per a batedora mecànica i tritureu-ho, afegint l’oli com si féssiu una maonesa, fins a obtenir una crema espessa i uniforma, rectifiqueu-la  de sal i reserveu-la.
Poseu una olla amb força aigua amb sal, al foc, i quan estigui bullint tireu-hi les tallarines.  Remeneu una mica i  quan estiguin cuites les escorreu.  Afegiu la nou de mantega, remeneu fins a desfer-la  i reserveu-les calentes.
Per preparar la salsa, barregeu el pesto rosso i el formatge mascarpone  a parts iguals i remeneu-ho fins que estigui uniforme.
Munteu el plat posant les tallarines al fons i al damunt la salsa segons el vostre gust. Podeu arrodonir el plat amb una mica de formatge parmesà ratllat al damunt.

 RECOMANACIONS:

Els tomàquets els podeu assecar vosaltres però al mercat se’n troben de bona qualitat. Els podeu trobar, simplement assecats, en conserva de sal o en oli. Els assecats caldrà posar-los amb aigua unes hores per rehidratar-los, els que estan conservats amb sal és millor rentar-los una mica i els d’oli són els que podrem consumir al moment. Tots son ideals per a potenciar el sabor de salses de tomàquet.
El mateix passa amb la pasta, podeu fer-la fresca i amb sabors vosaltres.  És molt fàcil, però avui es troben al mercat sabors originals i de qualitat, tant en pasta fresca com amb pasta seca.  Vosaltres mateixos.
    
  

Comentaris

Les més populars