VIEIRES AMB CREMA DE CARBASSA


VIEIRES AMB CREMA DE CARBASSA


Un plat de sabors delicats que pot donar distinció a la taula d’aquests dies de festa.

INGREDIENTS:

ü  Una carbassa mitjana
ü  Una ceba
ü  Mitja albergínia escalivada
ü  Un raig de crema de llet
ü  Una dotzena de vieires
ü  Oli d’oliva
ü  Sal
ü  Pebre blanc
ü  Pebre vermell

 ELABORACIÓ:

Talleu la carbassa en vuit o deu parts i bulliu-la amb una mica d’aigua fins que estigui cuita.  Un cop cuita, peleu-la i retireu-li les llavors.  Poseu una cassola al foc amb un raig d’oli i fregiu-hi la ceba tallada petita.  Quan estigui transparent, afegiu-hi la carbassa.  Deixeu-la coure a foc lent uns 20 minuts.  Si teniu el corall de les vieires, tireu-lo a la cassola.  Un cop estigui tot cuit, afegiu-hi l’albergínia i coeu-ho tot plegat uns cinc minuts.  Poseu-hi una mica de l’aigua de bullir la carbassa i la crema de llet, i tritureu-ho fins tenir una crema fina, si cal, passeu-ho per un colador xinès.  Rectifiqueu de sal  i pebre i reserveu-ho calent.

Per altra banda, fregiu la carn de la vieira, prèviament salpebrada, amb una miqueta d’oli.  Quan estigui cuita, ja es pot muntar el plat:  poseu la crema de carbassa a la base, la carn de vieira al damunt, i amaniu-ho amb una mica d’oli d’oliva i pebre vermell dolç.

RECOMANACIONS:

També podeu acompanyar-ho amb una mica de porro tallat a juliana i una mica de salsa feta amb tinta de calamar.

Comentaris

Les més populars