VIEIRES AMB CREMA DE CARBASSA
VIEIRES AMB CREMA DE CARBASSA
Un
plat de sabors delicats que pot donar distinció a la taula d’aquests dies de
festa.
INGREDIENTS:
ü
Una carbassa mitjana
ü
Una ceba
ü
Mitja albergínia escalivada
ü
Un raig de crema de llet
ü
Una dotzena de vieires
ü
Oli d’oliva
ü
Sal
ü
Pebre blanc
ü
Pebre vermell
ELABORACIÓ:
Talleu
la carbassa en vuit o deu parts i bulliu-la amb una mica d’aigua fins que
estigui cuita. Un cop cuita, peleu-la i
retireu-li les llavors. Poseu una
cassola al foc amb un raig d’oli i fregiu-hi la ceba tallada petita. Quan estigui transparent, afegiu-hi la
carbassa. Deixeu-la coure a foc lent uns
20 minuts. Si teniu el corall de les
vieires, tireu-lo a la cassola. Un cop
estigui tot cuit, afegiu-hi l’albergínia i coeu-ho tot plegat uns cinc minuts. Poseu-hi una mica de l’aigua de bullir la
carbassa i la crema de llet, i tritureu-ho fins tenir una crema fina, si cal,
passeu-ho per un colador xinès.
Rectifiqueu de sal i pebre i
reserveu-ho calent.
Per
altra banda, fregiu la carn de la vieira, prèviament salpebrada, amb una
miqueta d’oli. Quan estigui cuita, ja es
pot muntar el plat: poseu la crema de
carbassa a la base, la carn de vieira al damunt, i amaniu-ho amb una mica d’oli
d’oliva i pebre vermell dolç.
RECOMANACIONS:
També
podeu acompanyar-ho amb una mica de porro tallat a juliana i una mica de salsa
feta amb tinta de calamar.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada