CANELONS CRUIXENTS DE PEUS DE PORC AMB PERES


CANELONS  CRUIXENTS DE PEUS DE PORC AMB PERES

Una autèntica delícia culinària

INGREDIENTS:

  •         Dues plaques de pasta filo
  •         3 peus de porc
  •         3 escalunyes
  •         1 ceba
  •         3 peres
  •         1 cullerada de mantega
  •         2 fulles de llorer
  •         1 pastanaga
  •         60 gr. de sucre
  •         ½ l. de vi d’Oporto
  •         Oli, sal i pebre

ELABORACIÓ:

Comenceu preparant la salsa d’oporto, posant el vi i el sucre en una cassola i feu-lo bullir  fins que redueixi i tingui una textura de Caramel, i reserveu-lo.
Coeu el peus de porc.  Poseu-los en una olla amb aigua, sal, un parell de fulles de llorer, una ceba  i una pastanaga.  Coeu-los durant dues hores i mitja ben bones (1 hora en olla ràpida).  Un cop cuits, desosseu-los i talleu-los a dauets molt petits.  Reserveu-los. 
Talleu l’escalunya petita i fregiu-la amb un raig d’oli, tapada i a foc lent, fins que comenci a agafar color daurat.  Incorporeu a la paella els peus de porc i fregiu-ho tot plegat uns 5 minuts.  Rectifiqueu de sal i pebre i reserveu.
Traieu el cor i peleu les peres i talleu-les a daus petits.  Salpebreu-les i fregiu-les en una paella amb una nou de mantega fins que siguin toves i agafin color daurat.  Reserveu-les.
Agafeu un full de pasta filo i esteneu-lo.  Pinteu-lo amb una mica d’oli i poseu un altre full a sobre.  Talleu rectangles de la mida de les plaques de fer canelons.  Formeu amb aquestes plaques els canelons, farcits amb el preparat de peus de porc i escalunya.  Poseu els canelons en una safata que pugui anar al forn i fornegeu-los a 180º fins que estiguin daurats (uns 15 minuts).
Per a muntar el plat, poseu-hi els canelons, tireu-hi al damunt una mica de salsa d’oporto i acompanyeu-los amb un parell de cullerades de pera fregida.

 RECOMANACIONS:

En lloc de canelons, també podeu formar farcells i si és del vostre gust, substituir la pera per poma o préssec.


Comentaris

Les més populars