CANELONS CRUIXENTS DE PEUS DE PORC AMB PERES
CANELONS CRUIXENTS DE PEUS DE PORC AMB PERES
Una autèntica delícia culinària
INGREDIENTS:
- Dues plaques de pasta filo
- 3 peus de porc
- 3 escalunyes
- 1 ceba
- 3 peres
- 1 cullerada de mantega
- 2 fulles de llorer
- 1 pastanaga
- 60 gr. de sucre
- ½ l. de vi d’Oporto
- Oli, sal i pebre
ELABORACIÓ:
Comenceu preparant la salsa d’oporto, posant el vi
i el sucre en una cassola i feu-lo bullir
fins que redueixi i tingui una textura de Caramel, i reserveu-lo.
Coeu el peus de porc. Poseu-los en una olla amb aigua, sal, un
parell de fulles de llorer, una ceba i
una pastanaga. Coeu-los durant dues
hores i mitja ben bones (1 hora en olla ràpida). Un cop cuits, desosseu-los i talleu-los a
dauets molt petits. Reserveu-los.
Talleu l’escalunya petita i fregiu-la amb un raig
d’oli, tapada i a foc lent, fins que comenci a agafar color daurat. Incorporeu a la paella els peus de porc i
fregiu-ho tot plegat uns 5 minuts.
Rectifiqueu de sal i pebre i reserveu.
Traieu el cor i peleu les peres i talleu-les a daus
petits. Salpebreu-les i fregiu-les en
una paella amb una nou de mantega fins que siguin toves i agafin color
daurat. Reserveu-les.
Agafeu un full de pasta filo i esteneu-lo. Pinteu-lo amb una mica d’oli i poseu un altre
full a sobre. Talleu rectangles de la
mida de les plaques de fer canelons.
Formeu amb aquestes plaques els canelons, farcits amb el preparat de
peus de porc i escalunya. Poseu els
canelons en una safata que pugui anar al forn i fornegeu-los a 180º fins que
estiguin daurats (uns 15 minuts).
Per a muntar el plat, poseu-hi els canelons,
tireu-hi al damunt una mica de salsa d’oporto i acompanyeu-los amb un parell de
cullerades de pera fregida.
RECOMANACIONS:
En lloc de canelons, també podeu formar farcells i
si és del vostre gust, substituir la pera per poma o préssec.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada