MANDONGUILLES DE SALMÓ AMB SALSA BLANCA


MANDONGUILLES DE SALMÓ AMB SALSA BLANCA



Una original idea per a la nostra taula. Perquè les mandonguilles han de ser sempre de carn?

INGREDIENTS:


Per a les mandonguilles

ü  ½ kg.  de salmó, net de pell i espines
ü  1 patata petita
ü  1 ou
ü  2 cullerades de pa ratllat
ü  brou de peix

 per a la salsa

ü  ¼ de l. de brou de peix
ü  ¼ de l. de llet
ü  1 cullerada de mantega
ü  1 cullerada de farina
ü  julivert picat
ü  sal  i pebre


Bulliu la patata amb pell amb aigua i sal. Un cop cuita peleu-la i aixafeu-la amb un forquilla.
En un bol poseu el salmó tallat a daus petits i la patata, i amb una batedora feu una pasta. Després incorporeu l’ou i per acabar el pa ratllat, remenant fins que la pasta sigui homogènia.
Empolsineu-vos les mans amb farina i formeu les mandonguilles. Un cop fetes les coeu amb brou de peix bullint uns 5 minuts i escorreu-les per a servir.
Per fer la salsa poseu a escalfar un pot amb la llet i el brou de peix. En un altre pot, desfeu la mantega al foc, afegiu-hi  la farina, coeu-ho tot plegat uns dos o tres minuts tot remenant, i després afegiu la llet i el brou, bullint i sense parar de remenar.  Afegiu-hi el julivert picat i coeu-ho uns dos o tres minuts.  Rectifiqueu de sal i pebre.  Poseu les mandonguilles en un  plat i al damunt la salsa.

RECOMANACIONS:

Si no teniu gaire brou de peix, podeu bullir les mandonguilles sols amb aigua i sal.
El julivert es pot substituir per anet i també està molt bo.
  



Comentaris

Les més populars