TURBOT AMB LLIMONA I TÀPERES
TURBOT AMB LLIMONA I TÀPERES
Un deliciós acompanyament per un dels peixos més fins de
la nostra gastronomia.
INGREDIENTS:
- 1 turbot de 1 kg aproximat
- 1 llimona
- 2 cullerades de tàperes en vinagre
- 1 cullerada d’herbes provençals
- 100 ml de vinagre de vi blanc
- 4 cullerades d’oli
d’oliva
- Una culleradeta de pebre vermell fumat
- Sal
- Pebre negre molt i en gra
ELABORACIÓ:
Demaneu a la peixateria que us netegin el turbot i us el
facin a talls mitjans. Peleu la llimona i reserveu la pela, espremeu la polpa,
coleu-la i reserveu el suc. Prepareu una cassola amb prou aigua per a cobrir
tot el peix, afegiu-hi el vinagre, les herbes, la pela de llimona, una
cullerada de sal i un grapat de grans de pebre negre. Feu-ho bullir durant uns 10 minuts, traieu-ho
del foc i deixeu que es refredi una mica.
Renteu els talls de turbot, afegiu-los a la cassola i
deixeu que bulli a foc suau 5 minuts, després tapeu la cassola, traieu-la del
foc i deixeu-la reposar uns 10 minuts.
Mentre en un bol desfeu la sal amb el suc de llimona, aneu
incorporant l’oli a poc a poc, tot remenant i al final afegiu-hi el pebre
vermell, el pebre negre molt i les tàperes escorregudes.
En el moment de servir, escorreu el peix, poseu-lo en el
plat de servei i regueu-lo amb una bona cullerada de salsa.
RECOMANACIONS:
Malgrat que la salsa sigui freda cal servir el peix
calent.
El podeu acompanyar amb unes patates bullides amb pela o
unes fulles de ruca o sàlvia
Vigileu de no coure gaire el turbot
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada