TURBOT AMB LLIMONA I TÀPERES

 

TURBOT AMB LLIMONA I TÀPERES

 

Un deliciós acompanyament per un dels peixos més fins de la nostra gastronomia.

INGREDIENTS:

  •   1 turbot de 1 kg aproximat
  •   1 llimona
  •   2 cullerades de tàperes en vinagre
  •   1 cullerada d’herbes provençals
  •   100 ml de vinagre de vi blanc
  •   4 cullerades d’oli d’oliva
  •   Una culleradeta de pebre vermell fumat
  •   Sal
  •   Pebre negre molt i en gra

ELABORACIÓ:

Demaneu a la peixateria que us netegin el turbot i us el facin a talls mitjans. Peleu la llimona i reserveu la pela, espremeu la polpa, coleu-la i reserveu el suc. Prepareu una cassola amb prou aigua per a cobrir tot el peix, afegiu-hi el vinagre, les herbes, la pela de llimona, una cullerada de sal i un grapat de grans de pebre negre.  Feu-ho bullir durant uns 10 minuts, traieu-ho del foc i deixeu que es refredi una mica.

Renteu els talls de turbot, afegiu-los a la cassola i deixeu que bulli a foc suau 5 minuts, després tapeu la cassola, traieu-la del foc i deixeu-la reposar uns 10 minuts.

Mentre en un bol desfeu la sal amb el suc de llimona, aneu incorporant l’oli a poc a poc, tot remenant i al final afegiu-hi el pebre vermell, el pebre negre molt i les tàperes escorregudes.

En el moment de servir, escorreu el peix, poseu-lo en el plat de servei i regueu-lo amb una bona cullerada de salsa.

 

RECOMANACIONS:

Malgrat que la salsa sigui freda cal servir el peix calent.

El podeu acompanyar amb unes patates bullides amb pela o unes fulles de ruca o sàlvia

Vigileu de no coure gaire el turbot

 

Comentaris

Les més populars