XURROS I PORRES
XURROS I PORRES
No calen presentacions. Des de ben petits tots n’hem menjat a fires,
festes majors, i demés esdeveniments de carrer.
XURROS:
INGREDIENTS:
- 1 got d’aigua
- 1 got de farina
- 1 polsim de sal
- Oli de gira-sol
- Sucre (optatiu)
ELABORACIÓ:
Feu bullir l’aigua amb la sal i quan estigui
bullint, traieu-la del foc. Tireu-hi la
farina tota de cop, tot remenant amb energia, fins que quedi una massa
compacta. Poseu-la dins d’una mànega
pastissera amb una boca d’estrella. Aneu
tirant els xurros amb la mànega dins de la paella, procurant que l’oli sigui
molt calent i n’hi hagi en abundància.
Un cop estiguin daurats, traieu-los de l’oli i empolsineu-los amb sucre.
PORRES:
INGREDIENTS:
- 1 got d’aigua
- 1 got de farina
- 10 gr. de llevat de forner
- 1 polsim de sal
- Oli de gira-sol
- Sucre (optatiu)
ELABORACIÓ:
Escalfeu una mica l’aigua, fins que sigui
tèbia. Desfeu-hi el llevat. Incorporeu-hi la farina i la sal. Remeneu fins tenir una massa homogènia, més
cremosa que la dels xurros. Deixeu
reposar la massa fins que dobli el volum i quedi elàstica (una mitja hora). Poseu la massa dins d’una mànega pastissera
amb boca llisa. Fregiu-los igual que els
xurros, fins que siguin daurats.
RECOMANACIONS:
Tant els xurros com les porres, queden més bé si es
fa servir farina de força.
Per fer els xurros, feu servir la boca de la mànega
en forma d’estrella, a fi que no es facin butllofes.
L’ideal és acompanyar-los amb xocolata desfeta.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada