XURROS I PORRES


XURROS I PORRES



No calen presentacions.  Des de ben petits tots n’hem menjat a fires, festes majors, i demés esdeveniments de carrer.

XURROS:

INGREDIENTS:

  •          1 got d’aigua
  •          1 got de farina
  •          1 polsim de sal
  •          Oli de gira-sol
  •          Sucre (optatiu)


ELABORACIÓ:

Feu bullir l’aigua amb la sal i quan estigui bullint, traieu-la del foc.   Tireu-hi la farina tota de cop, tot remenant amb energia, fins que quedi una massa compacta.  Poseu-la dins d’una mànega pastissera amb una boca d’estrella.  Aneu tirant els xurros amb la mànega dins de la paella, procurant que l’oli sigui molt calent i n’hi hagi en abundància.  Un cop estiguin daurats, traieu-los de l’oli i empolsineu-los amb sucre.

 PORRES:

INGREDIENTS:

  •           1 got d’aigua
  •           1 got de farina
  •           10 gr. de llevat de forner
  •           1 polsim de sal
  •           Oli de gira-sol
  •           Sucre (optatiu)

ELABORACIÓ:

Escalfeu una mica l’aigua, fins que sigui tèbia.  Desfeu-hi el llevat.  Incorporeu-hi la farina i la sal.  Remeneu fins tenir una massa homogènia, més cremosa que la dels xurros.  Deixeu reposar la massa fins que dobli el volum i quedi elàstica (una mitja hora).  Poseu la massa dins d’una mànega pastissera amb boca llisa.  Fregiu-los igual que els xurros, fins que siguin daurats. 

RECOMANACIONS:

Tant els xurros com les porres, queden més bé si es fa servir farina de força. 
Per fer els xurros, feu servir la boca de la mànega en forma d’estrella, a fi que no es facin butllofes.
L’ideal és acompanyar-los amb xocolata desfeta.


Comentaris

Les més populars