TIRAMISÚ DE MADUIXA


TIRAMISÚ DE MADUIXA



Una variació d’un clàssic de la pastisseria italiana en el que introduïm les fruites.

INGREDIENTS:

  •   400 gr. de maduixes madures
  •   2 cullerades de sucre
  •   200 gr. de formatge mascarpone
  •   2 iogurts naturals ensucrats
  •   50 gr. de sucre llustre
  •   El suc de tres taronges
  •   1 raig de licor de taronja
  •   8 melindros


ELABORACIÓ:

Renteu les maduixes, talleu-les petites i poseu-les en un bol, amb el sucre, el suc taronja i el raig de licor.  Remeneu-ho bé perquè emulsionin els sabors i deixeu-ho reposar un quart d’hora.  En un bol apart barregeu els iogurts, el mascarpone, el sucre llustre i una mica de licor.  Bateu-ho amb una batedora de barnilles per tal de donar-li aire i esponjositat.  Per muntar el tiramisú es pot fer amb un motllo gran o varis d’individuals.  En qualsevol dels cassos, feu una base dels melindros sucats amb el suc que queda de la maceració de les maduixes.  Al damunt cobriu-ho amb les maduixes i per acabar cobriu-ho tot amb la crema de mascarpone i iogurt.  Tapeu el pastís amb film i deixeu-lo reposar a la nevera un mínim de 12 hores.  I ja es pot menjar.

 RECOMANACIONS:

Podeu substituir les maduixes per altres fruites com mango, gerds, préssecs, etc.
Podeu suprimir-ne el licor en cas que n’hagi de menjar la mainada.
Reserveu uns daus de maduixa i unes fulletes de menta fresca per a la decoració final.

Comentaris

Les més populars