TIRAMISÚ DE MADUIXA
TIRAMISÚ DE MADUIXA
Una variació d’un clàssic de la pastisseria italiana en el que introduïm
les fruites.
INGREDIENTS:
- 400 gr. de maduixes madures
- 2 cullerades de sucre
- 200 gr. de formatge mascarpone
- 2 iogurts naturals ensucrats
- 50 gr. de sucre llustre
- El suc de tres taronges
- 1 raig de licor de taronja
- 8 melindros
ELABORACIÓ:
Renteu les maduixes, talleu-les petites i poseu-les en un bol, amb el
sucre, el suc taronja i el raig de licor.
Remeneu-ho bé perquè emulsionin els sabors i deixeu-ho reposar un quart
d’hora. En un bol apart barregeu els
iogurts, el mascarpone, el sucre llustre i una mica de licor. Bateu-ho amb una batedora de barnilles per
tal de donar-li aire i esponjositat. Per
muntar el tiramisú es pot fer amb un motllo gran o varis d’individuals. En qualsevol dels cassos, feu una base dels
melindros sucats amb el suc que queda de la maceració de les maduixes. Al damunt cobriu-ho amb les maduixes i per
acabar cobriu-ho tot amb la crema de mascarpone i iogurt. Tapeu el pastís amb film i deixeu-lo reposar
a la nevera un mínim de 12 hores. I ja
es pot menjar.
RECOMANACIONS:
Podeu substituir les maduixes per altres fruites com mango, gerds,
préssecs, etc.
Podeu suprimir-ne el licor en cas que n’hagi de menjar la mainada.
Reserveu uns daus de maduixa i unes fulletes de menta fresca per a la
decoració final.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada