CASSOLA DE COSTELLA DE PORC, CARXOFES I BOLETS


CASSOLA DE COSTELLA DE PORC, CARXOFES I BOLETS


Aquest dies que tenim més temps per a dedicar a la cuina, val la pena recuperar aquestes delícies gastronòmiques.

INGREDIENTS:

  •   ½ kg de costella de porc, tallada a talls grans
  •   ½ l de brou suau de pollastre
  •   Mantega
  •   5 Cors de carxofa
  •   250 gr. de Bolets
  •   1 copa de conyac
  •   1 ceba
  •   1 cullerada de farina de blat de moro (Maizena)
  •   1 tassa de nata líquida
  •   Julivert picat, sal i pebre molt

ELABORACIÓ:

Salpebreu la costella de porc, poseu-la en una cassola amb el brou de pollastre i feu-la bullir durant una hora.
Mentre es cou la carn, agafeu una altra cassola, desfeu la mantega i un cop desfeta afegiu-hi la ceba tallada ben fina, els cors de carxofa nets i tallats en quatre parts i els bolets.
Salpebreu-ho i coeu-ho a foc no gaire fort  i tapat durant uns cinc minuts, tot remenant de tant en tant perquè no es cremi.
Un cop passat aquest temps tireu-hi el conyac i coeu-ho uns dos minuts més a foc més ràpid fins que redueixi el conyac.
Ara afegiu-hi les costelles i el brou on s’han cuit i deixeu-ho coure tot plegat uns 10 minuts més a foc mig.
Passat aquest temps afegiu-hi  la farina de blat de moro, prèviament diluïda amb una mica d’aigua, i la nata líquida, deixant-ho coure un minut més i ja estarà a punt per menjar.
Recordeu que abans de retirar-ho del foc, cal rectificar-ho de sal i pebre i empolsinar-ho amb una mica de julivert picat pel damunt.

RECOMANACIONS:

Si no és temporada de bolets , en podeu fer servir de congelats, o de cultiu.
Com totes les cassoles, encara estan millor d’un dia per l’altre.
Ah i si al final de tot, al darrer xup-xup, hi afegiu una picada d’ametlles, all i julivert, encara molt millor.



Comentaris

Les més populars