CASSOLA DE COSTELLA DE PORC, CARXOFES I BOLETS
CASSOLA DE COSTELLA DE PORC, CARXOFES I BOLETS
Aquest
dies que tenim més temps per a dedicar a la cuina, val la pena recuperar
aquestes delícies gastronòmiques.
INGREDIENTS:
- ½
kg de costella de porc, tallada a talls grans
- ½
l de brou suau de pollastre
- Mantega
- 5 Cors de carxofa
- 250 gr. de Bolets
- 1 copa de conyac
- 1 ceba
- 1 cullerada de farina de blat de moro (Maizena)
- 1 tassa de nata líquida
- Julivert picat, sal i pebre molt
ELABORACIÓ:
Salpebreu
la costella de porc, poseu-la en una cassola amb el brou de pollastre i feu-la
bullir durant una hora.
Mentre es cou la
carn, agafeu una altra cassola, desfeu la mantega i un cop desfeta afegiu-hi la ceba tallada ben fina,
els cors de carxofa nets i tallats en quatre parts i els bolets.
Salpebreu-ho i coeu-ho a foc no gaire fort i tapat durant uns cinc minuts, tot remenant
de tant en tant perquè no es cremi.
Un cop passat aquest temps tireu-hi el conyac i coeu-ho uns dos minuts
més a foc més ràpid fins que redueixi el conyac.
Ara afegiu-hi les costelles i el brou on s’han cuit i deixeu-ho coure tot
plegat uns 10 minuts més a foc mig.
Passat aquest temps afegiu-hi la
farina de blat de moro, prèviament diluïda amb una mica d’aigua, i la nata
líquida, deixant-ho coure un minut més i ja estarà a punt per menjar.
Recordeu que abans de retirar-ho del foc, cal rectificar-ho de sal i
pebre i empolsinar-ho amb una mica de julivert picat pel damunt.
RECOMANACIONS:
Si no és temporada de bolets , en podeu fer servir de congelats, o de
cultiu.
Com totes les cassoles, encara estan millor d’un dia per l’altre.
Ah i si al final de tot, al darrer xup-xup, hi afegiu una picada d’ametlles,
all i julivert, encara molt millor.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada