PRÉSSEC AMB NOUS CARAMEL·LITZADES
PRÉSSEC AMB NOUS CARAMEL·LITZADES
INGREDIENTS:
- 4
préssecs de vinya
- 3
taronges
- 1
llimona
- 1
branca de canyella
- 1
copa de conyac
- 1
got d’aigua
- Dues
cullerades de sucre
Per a fer les nous
- 8
nous pelades
- 3
cullerades de sucre
- I
un raget d’anís
ELABORACIÓ:
Primer prepareu
les nous. Poseu-les en una paella amb el sucre i unes gotes d’anís i comenceu
la cocció suaument tot remenant, quan veieu que el sucre comença a agafar color
fosc, traieu-ho del fosc i escampeu les nous separades damunt d’un full de
paper de cuina fins que estiguin fredes.
Per a fer els
préssecs peleu-los, talleu-los per la meitat i traieu-los el pinyol. Poseu-los
en un pot amb l’aigua, el conyac, el
sucre i la canyella i feu-lo bullir uns 10 minuts. Passat aquest temps
coleu-los i poseu-los en un pot de vidre amb els sucs de les taronges i la
llimona i deixeu que tot es refredi.
En el moment de
servir poseu el préssec amb una mica del suc i per damunt, les nous.
RECOMANACIONS:
No poseu les
nous damunt del préssec fins el moment de servir, si ho feu abans es poden
estovar i perdre el cruixent.
També podeu
acabar el plat amb uns fils de sirope de xocolata o de caramel.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada