CREMA DE PATATES DEL BUFET AMB ESPUMA DE FOIE I FIDEUS D’IBÈRIC
CREMA DE PATATES DEL BUFET AMB ESPUMA DE FOIE I FIDEUS D’IBÈRIC
Aprofitant que
aquest dies estan a la nostra comarca els millors cuiners del mon us presento
aquest plat, que segurament es mereix alguna estrella, i que està a l’abast de
qualsevol persona amb ganes de lluir-se
a la cuina.
A més,
aprofitarem per explicar el que són les conegudes espumes i un fàcil detall de
decoració com són el fideus de pernil (ibèric o no, depenent de la nostra
economia).
INGREDIENTS
Per a la crema
ü 4
o 5 patates del bufet
ü 100
cc de crema de llet
ü Sal
i pebre
ü 50
gr. de mantega
Per a l’espuma
ü 100
gr. de foie
ü 300
cc. De crema de llet
ü sal
i pebre
Per els fideus d’ibèric
ü 100
gr. de pernil
ü Oli
ELABORACIÓ:
Per
fer la crema, rentarem les patates i les posarem, amb pela, a bullir amb aigua i sal fins que estiguin cuites.
Les
traurem del foc, reservarem l’aigua, i quan no ens cremem, les pelarem i les
passarem per un passa-purés o per una batedora.
Afegirem la crema de llet la
mantega i l’aigua de les patates necessària per aconseguir la textura de crema
que més ens agradi i després de rectificar de sal i pebre ho podem reservar.
Per
fer l’espuma posarem en un pot per batedora elèctrica, el foie i la crema de
llet (millor que tot estigui a temperatura ambient), i ho picarem com si
muntéssim nata, sense moure gaire i amb el temps necessari per incorporar
l’aire a la crema de llet. Un cop lligat també ho reservarem.
Per
fer els fideus, posarem abundant oli a una paella o fregidora i quan estigui
calent, hi tirarem el pernil tallat a tiretes fines.
De
seguida veurem com queda cruixent, el podem retirar i posar damunt d’un paper
absorbent per treure-li l’excés d’oli.
Primer
la crema de patates calenta, al mig una cullerada d’espuma de foie( freda) i al
seu voltant els fideus de pernil.
Si li
posem una mica de julivert al damunt de l’espuma de foie, us puc assegurar que
tindreu un plat digne dels millors cuiners que ens visiten aquest dies.
Ànims
i salut.
Els
tres components d’aquest plat es poden fer servir per separat. La crema de
patates gratinada amb formatge per exemple. L’espuma i els fideus acompanyant a
altres plats.
I la
vostra imaginació farà la resta.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada