CREMA DE PATATES DEL BUFET AMB ESPUMA DE FOIE I FIDEUS D’IBÈRIC


CREMA DE PATATES  DEL BUFET AMB ESPUMA DE FOIE I FIDEUS D’IBÈRIC



Aprofitant que aquest dies estan a la nostra comarca els millors cuiners del mon us presento aquest plat, que segurament es mereix alguna estrella, i que està a l’abast de qualsevol persona amb ganes de lluir-se  a la cuina.
A més, aprofitarem per explicar el que són les conegudes espumes i un fàcil detall de decoració com són el fideus de pernil (ibèric o no, depenent de la nostra economia).

INGREDIENTS

Per a la crema

ü  4 o 5 patates del bufet
ü  100 cc de crema de llet
ü  Sal i pebre
ü  50 gr. de mantega

Per a l’espuma

ü  100 gr. de foie
ü  300 cc. De crema de llet
ü  sal i pebre

Per els fideus d’ibèric

ü  100 gr. de pernil
ü  Oli

ELABORACIÓ:


Per fer la crema, rentarem les patates i les posarem, amb pela, a bullir  amb aigua i sal fins que estiguin cuites.
Les traurem del foc, reservarem l’aigua, i quan no ens cremem, les pelarem i les passarem per un passa-purés o per una batedora.  Afegirem la crema de llet  la mantega i l’aigua de les patates necessària per aconseguir la textura de crema que més ens agradi i després de rectificar de sal i pebre ho podem reservar.
Per fer l’espuma posarem en un pot per batedora elèctrica, el foie i la crema de llet (millor que tot estigui a temperatura ambient), i ho picarem com si muntéssim nata, sense moure gaire i amb el temps necessari per incorporar l’aire a la crema de llet. Un cop lligat també ho reservarem.
Per fer els fideus, posarem abundant oli a una paella o fregidora i quan estigui calent, hi tirarem el pernil tallat a tiretes fines.
De seguida veurem com queda cruixent, el podem retirar i posar damunt d’un paper absorbent per treure-li l’excés d’oli.
 Ara muntarem el plat.
Primer la crema de patates calenta, al mig una cullerada d’espuma de foie( freda) i al seu voltant els fideus de pernil.
Si li posem una mica de julivert al damunt de l’espuma de foie, us puc assegurar que tindreu un plat digne dels millors cuiners que ens visiten aquest dies.
Ànims i salut.



Els tres components d’aquest plat es poden fer servir per separat. La crema de patates gratinada amb formatge per exemple. L’espuma i els fideus acompanyant a altres plats.
I la vostra imaginació farà la resta.


  
   



Comentaris

Les més populars