ESCAMARLANS AMB FORMATGE BRIE I SUQUET DE GAMBES


ESCAMARLANS AMB FORMATGE BRIE I SUQUET DE GAMBES

 

Deliciós contrast del marisc amb el formatge cremós.  Si a tot això hi afegim un gustós suquet de gambes i per acabar unes pipes pelades i oli de julivert, tenim un plat ple de contrastos  que segur omplirà de colors i categoria  la nostra taula.

 INGREDIENTS:


ü  4 escamarlans mitjans per persona
ü  1  tall gran de formatge tipus Brie
ü  1 ceba mitjana
ü   2 grans d’all
ü  1 nyora
ü  ¼ de kg de gambes petites tipus “periquito”
ü  pipes pelades
ü  Oli d’oliva de 0,4º
ü  Julivert

 ELABORACIÓ:


Per començar, prepareu l’oli de julivert, picant amb una batedora l’oli amb el julivert, fins que estigui tot desfet, i ho reserveu.
Per fer el suquet de gambes, fregiu en una cassola la ceba fins que estigui transparent, afegiu-hi l’all la nyora i les gambes.
Fregiu tot junt una mica i afegiu aigua fins que quedi cobert.
Ho deixeu bullir uns 10 o 12 minuts, després ho passeu per la batedora,  ho coleu amb un colador fi i ho rectifiqueu de sal i pebre, i ho reserveu calent.
Per acabar saltegeu els escamarlans salpebrats i munteu el plat.
Poseu els talls prims de formatge al fons del plat, un escamarlà pelat damunt de cada tall de formatge, hi tireu per damunt el suquet de gambes, i  finalment unes poques pipes, una mica d’oli de julivert, i ja es pot menjar.

 RECOMANACIONS:


Per fer el suquet de gambes també podeu substituir les gambes periquito per caps i closques de gambes pelades crues i fins i tot els caps i les closques del escamarlans.



Comentaris

Les més populars