ESCAMARLANS AMB FORMATGE BRIE I SUQUET DE GAMBES
ESCAMARLANS AMB FORMATGE BRIE I SUQUET DE GAMBES
Deliciós contrast del marisc amb el
formatge cremós. Si a tot això hi afegim
un gustós suquet de gambes i per acabar unes pipes pelades i oli de julivert,
tenim un plat ple de contrastos que segur
omplirà de colors i categoria la nostra
taula.
INGREDIENTS:
ü 4
escamarlans mitjans per persona
ü 1 tall gran de formatge tipus Brie
ü 1
ceba mitjana
ü 2 grans d’all
ü 1
nyora
ü ¼
de kg de gambes petites tipus “periquito”
ü pipes
pelades
ü Oli
d’oliva de 0,4º
ü Julivert
ELABORACIÓ:
Per
començar, prepareu l’oli de julivert, picant amb una batedora l’oli amb el
julivert, fins que estigui tot desfet, i ho reserveu.
Per
fer el suquet de gambes, fregiu en una cassola la ceba fins que estigui
transparent, afegiu-hi l’all la nyora i les gambes.
Fregiu
tot junt una mica i afegiu aigua fins que quedi cobert.
Ho
deixeu bullir uns 10 o 12 minuts, després ho passeu per la batedora, ho coleu amb un colador fi i ho rectifiqueu
de sal i pebre, i ho reserveu calent.
Per
acabar saltegeu els escamarlans salpebrats i munteu el plat.
Poseu
els talls prims de formatge al fons del plat, un escamarlà pelat damunt de cada
tall de formatge, hi tireu per damunt el suquet de gambes, i finalment unes poques pipes, una mica d’oli
de julivert, i ja es pot menjar.
RECOMANACIONS:
Per
fer el suquet de gambes també podeu substituir les gambes periquito per caps i
closques de gambes pelades crues i fins i tot els caps i les closques del
escamarlans.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada