ESPATLLA DE CABRIT AL FORN

ESPATLLA DE CABRIT AL FORN



Sens dubte el cabrit és una de les carns més ben valorades per acompanyar-nos aquestes festes.

INGREDIENTS:

ü  4 espatlles de cabrit
ü  6 patates mitjanes
ü  1 ceba
ü  Mig pebrot vermell
ü  1 pebrot verd
ü  300 gr. de prunes sense pinyol
ü  ¼ de kg. de pinyons
ü  1 got de vi ranci
ü  1 cullerada de maicena
ü  Sal
ü  Pebre negre mòlt
ü  Canyella en pols
ü  2 branques de farigola
ü  Una culleradeta de concentrat de carn

ELABORACIÓ:

Per començar, agafeu les espatlles de cabrit, salpebreu-les i empolsineu-les amb canyella en pols.  Fiqueu-les en una safata amb un bon raig d’oli, al forn a 140º aproximadament.  A mitja cocció, afegiu-hi les branques de farigola.
En una altra safata prepareu les patates, pelades i tallades a rodanxes, la ceba i els pebrots tallats a juliana, salpebreu-ho tot, poseu-hi un raig d’oli, i coeu-ho al forn durant uns 20 minuts.  Un cop tingueu les patates cuites, col·loqueu les espatlles a sobre.
Poseu la safata en la que hem cuit les espatlles al foc.  Afegiu-hi el vi ranci i el concentrat de carn.  Amb l’ebullició del vi ranci, podrem aprofitar tots els sucs que ha deixat el cabrit a la safata.  Un cop hagi bullit uns 5 minuts, lligueu la salsa amb una mica de farina de blat de moro.  Rectifiqueu de sal i pebre i reserveu.

En una paella torreu els pinyons, afegiu-hi les prunes i quan els pinyons estiguin torrats, tireu-ho tot al damunt del cabrit.  Tot seguit, afegiu la salsa de vi ranci per sobre, i acabeu-ho al forn durant uns 20 minuts més a 150º.

RECOMANACIONS:

Convé girar el cabrit un parell de vegades durant la cocció.  Si veiéssiu que les verdures estan molt seques, podeu afegir-hi una mica de brou.

Comentaris

Les més populars