ESPATLLA DE CABRIT AL FORN
ESPATLLA DE CABRIT AL FORN
Sens
dubte el cabrit és una de les carns més ben valorades per acompanyar-nos
aquestes festes.
INGREDIENTS:
ü
4 espatlles de cabrit
ü
6 patates mitjanes
ü
1 ceba
ü
Mig pebrot vermell
ü
1 pebrot verd
ü
300 gr. de prunes sense pinyol
ü
¼ de kg. de pinyons
ü
1 got de vi ranci
ü
1 cullerada de maicena
ü
Sal
ü
Pebre negre mòlt
ü
Canyella en pols
ü
2 branques de farigola
ü
Una culleradeta de concentrat de carn
ELABORACIÓ:
Per
començar, agafeu les espatlles de cabrit, salpebreu-les i empolsineu-les amb canyella
en pols. Fiqueu-les en una safata amb un
bon raig d’oli, al forn a 140º aproximadament.
A mitja cocció, afegiu-hi les branques de farigola.
En una
altra safata prepareu les patates, pelades i tallades a rodanxes, la ceba i els
pebrots tallats a juliana, salpebreu-ho tot, poseu-hi un raig d’oli, i coeu-ho
al forn durant uns 20 minuts. Un cop
tingueu les patates cuites, col·loqueu les espatlles a sobre.
Poseu
la safata en la que hem cuit les espatlles al foc. Afegiu-hi el vi ranci i el concentrat de
carn. Amb l’ebullició del vi ranci,
podrem aprofitar tots els sucs que ha deixat el cabrit a la safata. Un cop hagi bullit uns 5 minuts, lligueu la
salsa amb una mica de farina de blat de moro.
Rectifiqueu de sal i pebre i reserveu.
En una
paella torreu els pinyons, afegiu-hi les prunes i quan els pinyons estiguin
torrats, tireu-ho tot al damunt del cabrit.
Tot seguit, afegiu la salsa de vi ranci per sobre, i acabeu-ho al forn
durant uns 20 minuts més a 150º.
RECOMANACIONS:
Convé
girar el cabrit un parell de vegades durant la cocció. Si veiéssiu que les verdures estan molt
seques, podeu afegir-hi una mica de brou.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada