CALÇOTS CUITS AL FORN
CALÇOTS CUITS AL FORN
Temps de calçots i si no tens lloc per fer foc a terra o barbacoa no és motiu per no gaudir d’aquest plat tan popular. Tot i que no siguin exactament iguals, el resultat és molt bo i amb una bona salsa podem menjar-ne a casa.INGREDIENTS:
- Calçots
ELABORACIÓ:
El
primer pas és netejar els calçots. Traieu la primera capa, que és la que
normalment està bruta amb terra, sense treure les arrels i talleu una mica la
part verda perquè tinguin la mida de la reixa del vostre forn.
Coeu-los
a 220° amb el forn funcionant per dalt i baix i sense que funcioni l’aire.
Coeu-los uns 45 minuts o fins que veieu que estan torrats. Manteniu-los calents
i ja es poden servir.
RECOMANACIONS:
A
sota de la reixa on coeu els calçots, poseu-hi una safata amb paper de forn
perquè reculli els sucs que cauen dels calçots i no embrutin el forn.
A
mitja cocció va bé tombar-los.
Recordeu
que el millor d’una calçotada és una bona salsa
Quan
talleu la part verda dels calçots aneu amb compte de deixar prou tros per a
poder estirar el calçot per menjar-lo.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada