CALÇOTS CUITS AL FORN

 

CALÇOTS CUITS AL FORN

Temps de calçots i si no tens lloc per fer foc a terra o barbacoa no és motiu per no gaudir d’aquest plat tan popular. Tot i que no siguin exactament iguals, el resultat és molt bo i amb una bona salsa podem menjar-ne a casa.

 

INGREDIENTS:

  •  Calçots

 

ELABORACIÓ:

El primer pas és netejar els calçots. Traieu la primera capa, que és la que normalment està bruta amb terra, sense treure les arrels i talleu una mica la part verda perquè tinguin la mida de la reixa del vostre forn.

Coeu-los a 220° amb el forn funcionant per dalt i baix i sense que funcioni l’aire. Coeu-los uns 45 minuts o fins que veieu que estan torrats. Manteniu-los calents i ja es poden servir.

 

RECOMANACIONS:

A sota de la reixa on coeu els calçots, poseu-hi una safata amb paper de forn perquè reculli els sucs que cauen dels calçots i no embrutin el forn.

A mitja cocció va bé tombar-los.

Recordeu que el millor d’una calçotada és una bona salsa 

Quan talleu la part verda dels calçots aneu amb compte de deixar prou tros per a poder estirar el calçot per menjar-lo.

Comentaris

Les més populars