PASTIS DE MACARRONS A LA BOLONYESA

 

PASTIS DE MACARRONS A LA BOLONYESA

 

Una forma diferent i divertida de presentar un plat tant conegut com són els macarrons a la bolonyesa

INGREDIENTS:

Per a la salsa Bolonyesa:

  •   250 gr. de carn picada meitat de porc, meitat de vedella
  •   250 gr. de ceba de figueres
  •   2 kg de polpa de tomàquet ratllat
  •   2 cullerades de concentrat de tomàquet
  •   1 got de vi blanc
  •   Oli, sal, sucre
  •   Espècies (pebre blanc , pebre vermell, orenga, julivert)

Per el pastís:

  •   250 gr. de macarrons
  •   Salsa bolonyesa
  •   250 gr. de formatge emmental
  •   150 gr. de mozzarella

ELABORACIÓ:

Primer caldrà fer la salsa:

En una paella amb un bon raig d’oli, fregiu la carn fins que estigui cuita i reserveu-la. A la mateixa paella fregiu la ceba tallada petita i quan estigui transparent afegiu el tomàquet ratllat. Continueu la cocció fins que veieu que el tomàquet ha perdut l’aigua, llavors torneu a incorporar la carn i el tomàquet concentrat. Coeu-ho un parell de minuts tot plegat i afegiu-hi el vi blanc.

Quan el vi hagi reduït afegiu-hi les especies al vostre gust. Rectifiqueu de sal i pebre, coeu-ho tot plegat uns 5 minuts més i reserveu-ho.

Per a fer el pastís:

Coeu els macarrons amb força aigua i sal fins que estiguin “al dente”, o fins i tot una mica menys cuits.

Renteu-los amb aigua freda, escorreu-los molt bé i reserveu-los.

Prepareu un motlle de pastisseria, d’aquells que es poden obrir lateralment per desemmotllar.

Cobriu la base amb una capa de salsa bolonyesa, al damunt ompliu totalment el motlle de macarrons col·locats de forma vertical, al damunt cobriu-ho tot  amb formatge ratllat emmental  i repartiu al damunt la mozzarella en porcions petites, torneu a cobrir-ho tot amb salsa bolonyesa i per acabar torneu a cobrir-ho amb formatge emmental ratllat.

Coeu-ho al forn a 180º durant uns 20 minuts, Desemmotlleu amb cura de no desmuntar el pastís. Podeu tallar porcions per a servir-ho, com qualsevol altre pastís.


És millor fer servir macarrons dels gruixuts.

Jo he fet servir emmental però podeu fer servir qualsevol formatge ratllat i cremós del vostre gust.

Si teniu canalla i posen problemes amb les salses, sempre la podeu triturar amb un minipimer un cop feta i així no torbaran els trossos de carn.

I si us sobra salsa, la podeu congelar fent servir petits tapers per posterior plats.

Evidentment podeu substituir aquesta salsa per napolitana, pesto o la que més us agradi, però aquesta és un clàssic que ens faltava al nostre receptari.

 

 

 

Comentaris

Les més populars