PASTIS DE MACARRONS A LA BOLONYESA
PASTIS DE MACARRONS A LA BOLONYESA
Una
forma diferent i divertida de presentar un plat tant conegut com són els
macarrons a la bolonyesa
INGREDIENTS:
Per a la salsa Bolonyesa:
- 250
gr. de carn picada meitat de porc, meitat de vedella
- 250
gr. de ceba de figueres
- 2
kg de polpa de tomàquet ratllat
- 2
cullerades de concentrat de tomàquet
- 1
got de vi blanc
- Oli,
sal, sucre
- Espècies
(pebre blanc , pebre vermell, orenga, julivert)
Per el pastís:
- 250
gr. de macarrons
- Salsa
bolonyesa
- 250
gr. de formatge emmental
- 150
gr. de mozzarella
ELABORACIÓ:
Primer caldrà fer la salsa:
En
una paella amb un bon raig d’oli, fregiu la carn fins que estigui cuita i
reserveu-la. A la mateixa paella fregiu la ceba tallada petita i quan estigui
transparent afegiu el tomàquet ratllat. Continueu la cocció fins que veieu que
el tomàquet ha perdut l’aigua, llavors torneu a incorporar la carn i el
tomàquet concentrat. Coeu-ho un parell de minuts tot plegat i afegiu-hi el vi
blanc.
Quan
el vi hagi reduït afegiu-hi les especies al vostre gust. Rectifiqueu de sal i
pebre, coeu-ho tot plegat uns 5 minuts més i reserveu-ho.
Per a fer el pastís:
Coeu
els macarrons amb força aigua i sal fins que estiguin “al dente”, o fins i tot
una mica menys cuits.
Renteu-los
amb aigua freda, escorreu-los molt bé i reserveu-los.
Prepareu
un motlle de pastisseria, d’aquells que es poden obrir lateralment per
desemmotllar.
Cobriu
la base amb una capa de salsa bolonyesa, al damunt ompliu totalment el motlle
de macarrons col·locats de forma vertical, al damunt cobriu-ho tot amb formatge ratllat emmental i repartiu al damunt la mozzarella en
porcions petites, torneu a cobrir-ho tot amb salsa bolonyesa i per acabar
torneu a cobrir-ho amb formatge emmental ratllat.
Coeu-ho
al forn a 180º durant uns 20 minuts, Desemmotlleu amb cura de no desmuntar el
pastís. Podeu tallar porcions per a servir-ho, com qualsevol altre pastís.
És
millor fer servir macarrons dels gruixuts.
Jo
he fet servir emmental però podeu fer servir qualsevol formatge ratllat i
cremós del vostre gust.
Si
teniu canalla i posen problemes amb les salses, sempre la podeu triturar amb un
minipimer un cop feta i així no torbaran els trossos de carn.
I
si us sobra salsa, la podeu congelar fent servir petits tapers per posterior plats.
Evidentment
podeu substituir aquesta salsa per napolitana, pesto o la que més us agradi,
però aquesta és un clàssic que ens faltava al nostre receptari.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada