ESCUDELLA MAGRA



ESCUDELLA MAGRA




Malgrat que tant pel nom com pel fet de portar bacallà, aquest plat ens recorda la setmana santa, segur que  aquest plat de la cuina tradicional catalana serà ideal per ara que sembla que vol començar a fer fred.

INGREDIENTS:

ü  100 gr. de bacallà sec
ü  3 cullerades de farina
ü  1 ceba
ü  2 grans d’all
ü  un raig d’oli d’oliva de 0,4º
ü  100 gr. de mongetes cuites
ü  150 gr. de fideus gruixuts
ü  1 llesca de pa
ü  2’5 litres d’aigua
ü  100 gr. d’arròs

Posarem a remullar en aigua calenta el bacallà a fi de que es dessali una mica.
En una olla que posarem al foc hi fregirem els alls laminats i la llesca de pa, un cop fregits ho reservarem.
En el mateix oli hi fregirem la ceba tallada petita, un cop estigui rossa, hi tirarem la farina i la courem un dos o tres minuts, després incorporarem el bacallà esmicolat i també ho sofregirem.
Omplirem l’olla amb l’aigua i li tirarem la llesca de pa, els alls i les mongetes. Ho  bullirem tot plegat uns 15 minuts, incorporarem l’arròs i ho courem uns 15 minuts més, després hi afegirem els fideus i un cop estiguin cuits rectificarem de sal i  ja es pot servir.



Comentaris

Les més populars