ESCUDELLA MAGRA
ESCUDELLA MAGRA
Malgrat
que tant pel nom com pel fet de portar bacallà, aquest plat ens recorda la
setmana santa, segur que aquest plat de
la cuina tradicional catalana serà ideal per ara que sembla que vol començar a
fer fred.
INGREDIENTS:
ü 100
gr. de bacallà sec
ü 3
cullerades de farina
ü 1
ceba
ü 2
grans d’all
ü un
raig d’oli d’oliva de 0,4º
ü 100
gr. de mongetes cuites
ü 150
gr. de fideus gruixuts
ü 1
llesca de pa
ü 2’5
litres d’aigua
ü 100
gr. d’arròs
Posarem a remullar en aigua calenta el bacallà a fi de que es dessali
una mica.
En una olla que posarem al foc hi fregirem els alls laminats i la llesca
de pa, un cop fregits ho reservarem.
En el mateix oli hi fregirem la ceba tallada petita, un cop estigui
rossa, hi tirarem la farina i la courem un dos o tres minuts, després
incorporarem el bacallà esmicolat i també ho sofregirem.
Omplirem l’olla amb l’aigua i li tirarem la llesca de pa, els alls i les
mongetes. Ho bullirem tot plegat uns 15
minuts, incorporarem l’arròs i ho courem uns 15 minuts més, després hi afegirem
els fideus i un cop estiguin cuits rectificarem de sal i ja es pot servir.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada