CANELONS DE COL I CARN D’OLLA
CANELONS DE COL I CARN D’OLLA
Un recurs molt utilitzat a la cuina catalana, en especial a la de les comarques de muntanya és fer els canelons amb fulles de col. És per aquest motiu i pel seu sabor delicat, que cal que estiguin representats en aquest receptari.
INGREDIENTS:
- Fulles tendres de col
- Carn d’olla (gallina, pollastre, porc, vedella, etc.)
- Llet
- Sofregit de tomàquet i ceba
- Formatge per a gratinar
Per a la beixamel:
- 1 litre de llet
- 2 cullerades de farina
- 2 cullerades de mantega
- Sal, pebre negre, nou moscada
ELABORACIÓ:
Retalleu el nervi més gruixut a les fulles de col i escaldeu-les durant
uns minuts amb aigua bullint i sal.
Traieu-les i submergiu-les immediatament amb aigua freda i gel. Eixugueu-les i reserveu-les.
Per fer la beixamel, desfeu la mantega en un pot al foc, incorporeu-hi
la farina, la sal, el pebre, la nou moscada i remeneu fins tenir una massa
homogènia. Afegiu-hi la llet
pre-escalfada i aneu remenant fins que tingui la textura desitjada.
Per fer el farcit, desosseu totes les carns, poseu-les en una cassola, cobriu-les
de llet i feu-la bullir durant uns 10 minuts.
Passat aquest temps, escorreu la llet i passeu la carn per una
picadora. Poseu la carn picada en una
paella amb un raig d’oli, i afegiu-hi sofregit de tomàquet fins aconseguir el
sabor desitjat, i beixamel necessària per suavitzar la textura del farcit.
Prepareu una safata que pugui anar al forn. Poseu beixamel a la base. Formeu els canelons fent servir les fulles de
col i posant-hi el farcit anterior, i poseu-los a la safata. Cobriu-los amb beixamel i sofregit de
tomàquet. Poseu al damunt formatge
ratllat, i gratineu-los. I ja es poden menjar.
RECOMANACIONS:
Evidentment, aquest farcit es pot substituir per qualsevol tipus de
farcit de canelons. El mateix us dic amb
el fet d’incorporar sofregit de tomàquet a la beixamel de gratinar.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada