CANELONS DE COL I CARN D’OLLA


CANELONS DE COL I CARN D’OLLA


Un  recurs molt utilitzat  a la cuina catalana, en especial a la de les comarques de muntanya és fer els canelons amb fulles de  col.  És per aquest motiu i pel seu sabor delicat, que cal que estiguin representats en aquest receptari.

INGREDIENTS:


  •             Fulles tendres de col
  •             Carn d’olla (gallina, pollastre, porc, vedella, etc.)
  •             Llet
  •             Sofregit de tomàquet i ceba
  •             Formatge per a gratinar

Per a la beixamel:


  •            1 litre de llet
  •            2 cullerades de farina
  •            2 cullerades de mantega
  •            Sal, pebre negre, nou moscada

ELABORACIÓ:

Retalleu el nervi més gruixut a les fulles de col i escaldeu-les durant uns minuts amb aigua bullint i sal.  Traieu-les i submergiu-les immediatament amb aigua freda i gel.  Eixugueu-les i reserveu-les.
Per fer la beixamel, desfeu la mantega en un pot al foc, incorporeu-hi la farina, la sal, el pebre, la nou moscada i remeneu fins tenir una massa homogènia.  Afegiu-hi la llet pre-escalfada i aneu remenant fins que tingui la textura desitjada.
Per fer el farcit, desosseu totes les carns, poseu-les en una cassola, cobriu-les de llet i feu-la bullir durant uns 10 minuts.  Passat aquest temps, escorreu la llet i passeu la carn per una picadora.  Poseu la carn picada en una paella amb un raig d’oli, i afegiu-hi sofregit de tomàquet fins aconseguir el sabor desitjat, i beixamel necessària per suavitzar la textura del farcit.
Prepareu una safata que pugui anar al forn.  Poseu beixamel a la base.  Formeu els canelons fent servir les fulles de col i posant-hi el farcit anterior, i poseu-los a la safata.  Cobriu-los amb beixamel i sofregit de tomàquet.  Poseu al damunt formatge ratllat, i gratineu-los.  I ja es poden menjar.

RECOMANACIONS:

Evidentment, aquest farcit es pot substituir per qualsevol tipus de farcit de canelons.  El mateix us dic amb el fet d’incorporar sofregit de tomàquet a la beixamel de gratinar.


Comentaris

Les més populars