CREP DE TRUFA I CREMA CREMADA
CREP DE TRUFA I CREMA CREMADA
Com a primer postra de l’any, un de ben dolç amb dues receptes diferents, que ens ajudi a
encarar l’any amb il·lusió
INGREDIENTS:
Per a les creps
ü 3 ous
ü 250 gr. de farina (10 cullerades)
ü ½ litre de llet
ü 25 gr. de mantega desfeta
ü un pols de sal
Per a la trufa
ü 400 cc de crema de llet
ü 80 gr. de cobertura de xocolata
Per a la crema
ü 3 ous
ü 215 gr. de sucre
ü 90 gr. d’aigua
ü 15 gr. de farina de blat de moro (maizena)
ü Sucre per cremar
ELABORACIÓ:
Per fer les creps:
Poseu tots els ingredients en un pot per a batedora i
tritureu-ho tot fins que no quedin grumolls.
Escalfeu una paella antiadherent i la fregueu-la amb un
drap sucat amb mantega. Després hi tireu una mica del preparat, just per cobrir
tota la base. Deixeu-ho coure uns dos o
tres minuts, gireu-ho, coeu-ho un minut més i traieu-la del foc.
Per fer la trufa:
Poseu la crema de llet en un pot i escalfeu-la. Abans que comenci a bullir, retireu-la del
foc, incorporeu-hi la cobertura de xocolata i remeneu fins que quedi ben
dissolta. Deixeu-ho refredar
preferiblement d’un dia per l’altre. Un
cop reposada, munteu la nata amb una batedora de barnilles i reserveu-la.
Per fer la crema:
Bateu els ous amb l’aigua, passeu-los per un colador fi i
poseu-los en un cassó a foc lent.
Afegiu-hi el sucre i la maizena i aneu remenant fins que tingui textura
de crema espessa.
Per muntar el plat ompliu la crep amb la trufa i
cargoleu-la com si fos un braç de gitano.
Amb cura de no xafar-la, talleu-la en porcions de dos o tres dits d’ample
i col·loqueu els trossos verticalment damunt del plat de servei. Poseu al damunt una mica de crema, al damunt
una mica de sucre i cremeu-ho. I ja es
pot menjar.
Aquesta és una idea de presentació que queda força bé,
però podeu fer la que més us agradi, en forma de caneló, de mitja lluna, de
mocador... tenint present de deixar
sempre la trufa a dins i la crema al damunt per a poder-la cremar. Evidentment podeu fer servir també altres
receptes de trufa o de crema que tingueu vosaltres, aquestes són una aportació
més.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada