CREP DE TRUFA I CREMA CREMADA


CREP DE TRUFA I CREMA CREMADA

Com a primer postra de l’any,  un de ben dolç  amb dues receptes diferents, que ens ajudi a encarar l’any amb il·lusió

INGREDIENTS:

Per a les creps

ü  3 ous
ü  250 gr. de farina (10 cullerades)
ü  ½ litre de llet
ü  25 gr. de mantega desfeta
ü  un pols de sal

Per a la trufa

ü  400 cc de crema de llet
ü  80 gr. de cobertura de xocolata

Per a la crema

ü  3 ous
ü  215 gr. de sucre
ü  90 gr. d’aigua
ü  15 gr. de farina de blat de moro (maizena)
ü  Sucre per cremar

ELABORACIÓ:

Per fer les creps:

Poseu tots els ingredients en un pot per a batedora i tritureu-ho tot fins que no quedin grumolls.
Escalfeu una paella antiadherent i la fregueu-la amb un drap sucat amb mantega. Després hi tireu una mica del preparat, just per cobrir tota la base.  Deixeu-ho coure uns dos o tres minuts, gireu-ho, coeu-ho un minut més i traieu-la del foc.

Per fer la trufa:

Poseu la crema de llet en un pot i escalfeu-la.  Abans que comenci a bullir, retireu-la del foc, incorporeu-hi la cobertura de xocolata i remeneu fins que quedi ben dissolta.  Deixeu-ho refredar preferiblement d’un dia per l’altre.  Un cop reposada, munteu la nata amb una batedora de barnilles i reserveu-la.

Per fer la crema:

Bateu els ous amb l’aigua, passeu-los per un colador fi i poseu-los en un cassó a foc lent.  Afegiu-hi el sucre i la maizena i aneu remenant fins que tingui textura de crema espessa.

Per muntar el plat ompliu la crep amb la trufa i cargoleu-la com si fos un braç de gitano.  Amb cura de no xafar-la, talleu-la en porcions de dos o tres dits d’ample i col·loqueu els trossos verticalment damunt del plat de servei.  Poseu al damunt una mica de crema, al damunt una mica de sucre i cremeu-ho.  I ja es pot menjar.

Aquesta és una idea de presentació que queda força bé, però podeu fer la que més us agradi, en forma de caneló, de mitja lluna, de mocador...  tenint present de deixar sempre la trufa a dins i la crema al damunt per a poder-la cremar.  Evidentment podeu fer servir també altres receptes de trufa o de crema que tingueu vosaltres, aquestes són una aportació més.



Comentaris

Les més populars