MARRÓ GLACÉ

 

MARRÓ GLACÉ


Una llaminadura emblemàtica de la cuina francesa, ideal per impressionar als nostres amics o familiars a les festes que s’acosten, Val la pena que ho intenteu.

INGREDIENTS:

  •   50 castanyes
  •   ½ kg de sucre
  •   ½ l. d’aigua
  •   1 branca de canyella
  •   la pela d’una llimona

  •   
    una branqueta de vainilla

ELABORACIÓ:

El primer pas serà pelar les castanyes. Per fer-ho amb facilitat, feu un tall longitudinal a cada castanya, just per tallar la pela, i coeu-les amb aigua durant 10 minuts. Abans no es refredin i amb paciència i cura de no trencar-les, aneu traient les dues peles.  Un cop netes, aclariu- les amb aigua freda i reserveu- les.

Ara coeu les castanyes. Partint d’aigua freda i amb un polsim de sal, coeu les castanyes durant uns 20 minuts, procurant que l’aigua no faci borbolls, i no us passeu del temps, perquè no es trenquin ni es desfacin.

Ara prepareu l’almívar. Poseu en una cassola el sucre amb l’aigua, la canyella, la pela de llimona i la vainilla oberta, i coeu-ho tot fins que el sucre estigui diluït i hagi reduït una mica.

Quan tingueu l’almívar a punt, poseu les castanyes dins i coeu- les uns 10 minuts. Apagueu el foc i deixeu que es refredi tot junt durant 24 hores. L’endemà torneu a encendre el foc i coeu-les 5 minuts. Repetiu l’operació un altre dia més i ja teniu les castanyes confitades en almívar.

Per a fer el característic glacejat, cal que poseu l’almívar al foc i aneu reduint-lo fins que pràcticament, no quedi líquid, agafi textura de caramel i comenci a cristal·litzar. Just després de que la cassola s’ompli de bombolles brillants.

Aneu submergint les castanyes una a una en el glacejat i deixeu que es refredin damunt d’una reixa, i ja es poden menjar.

 

RECOMANACIONS:

L’autèntica dificultat d’aquest plat està en la manipulació de les castanyes, són molt fràgils i es trenquen amb molta facilitat, per això us recomano  que amés de tractar-les amb carinyo i delicadesa, les manipuleu d’una amb una a l’hora de banyar-les o canviar-les de cassola.

L’altre punt és la textura del glacejat, ja ho veureu, si veieu que no queda prou espès, podeu escalfar-lo més i tornar a banyar-hi les castanyes. I si ha espessit tant que no podeu banyar-hi les castanyes, afegiu-hi una mica d’aigua i torneu a escalfar-lo. Paciència, ja veureu com no és tant difícil.

Un altre consell: al mercat existeixen castanyes pelades i congelades, ideals primer per estalviar-vos la minuciosa feina de pelar-les i poder passar directament a la fase de coure-les amb aigua i sal, i també perquè podeu fer marró tot l’any, encara que sigui fora de temporada de castanyes.

Comentaris

Les més populars