SOPA DE CEBA A L’ESTIL D’EN MIQUEL


SOPA DE CEBA A L’ESTIL D’EN MIQUEL

 

Un clàssic de la cuina tradicional amb uns petits tocs personals que sens dubte milloren el seu sabor.

 INGREDIENTS:

 Pel brou:

  •        Una carcassa de pollastre
  •        Una ceba
  •        Una patata
  •        Un paquet d’herbes per a brou

 Per a la sopa de ceba:

  •       1 l. de brou de pollastre
  •       Una cullerada de mantega
  •       300 gr. de ceba de figueres
  •       Una cullerada de salsa romesco
  •       Pa per fer sopa torrada
  •       Formatge parmesà ratllat

ELABORACIÓ:

Per començar prepareu el brou. Poseu un litre d’aigua a una olla amb els ingredients per fer el brou i feu-lo bullir tot plegat durant una hora, coleu-lo i reserveu-lo.
Poseu en una olla al foc, la cullerada de mantega, quan estigui desfeta afegiu-hi la ceba tallada a tires primes tapeu-lo i coeu-lo a foc lent fins que estigui transparent.
Incorporeu el brou i la cullerada de romesco, rectifiqueu de sal i pebre i coeu-lo tot plegat uns 20 minuts.
En el moment de servir-ho poseu al damunt de cada plat, uns talls de pa de sopa i per damunt el formatge, gratineu-lo i ja es pot menjar.

 RECOMANACIONS:

Podeu potenciar encara més el sabor tirant-hi un  raig de conyac juntament amb el brou i el romesco.
Si us agrada, també podeu posar un ou cru al damunt del pa i després posar-hi el formatge ratllat  per damunt i gratinar-ho.

Comentaris

Les més populars