SUQUET DE GAMBES, RAP, SÍPIA I CLOÏSSES
SUQUET DE GAMBES, RAP, SÍPIA I CLOÏSSES
Per acomiadar l’any, una recepta que podem aprofitar per qualsevol
d’aquests dies de festa que s’acosten.
INGREDIENTS:
ü Un Rap gran
tallat a llesques
ü 10 o 12 cloïsses
ü 8 gambes
ü 4 sípies petites netes
ü 2 cebes
ü 3 grans d’all
ü 3 tomàquets
ü 1 pebrot escalivat
ü 1 copa de vi blanc
ü ½ l de fumet
ü 10 ametlles torrades
ü 2 preses de cobertura de xocolata negra
ü 1 culleradeta de pebre vermell dolç
ü Sal i pebre blanc
ü Oli d’oliva
ELABORACIÓ:
Saleu les gambes i
fregiu-les una mica, en una cassola amb un raig d’oli. Traieu-les i a la
mateixa cassola fregiu-hi les sípies durant uns 5 o 6 minuts. Un cop cuita la reserveu amb les gambes.
Peleu i talleu la ceba i els alls a daus petits i poseu-ho en una paella
amb un bon raig d’oli. Tapeu-ho i poseu
la paella a foc suau fins que veieu que la ceba està transparent. Incorporeu-hi
el tomàquet pelat, sense grana i tallat a daus petits. Quan el tomàquet estigui
pràcticament cuit, incorporeu-hi el pebrot tallat a tires, el pebre vermell i
el vi i deixeu que redueixi fins que no faci olor d’alcohol. Incorporeu-hi les cloïsses i quan comencin a
obrir-se tireu-hi el fumet. Deixeu-ho
coure tot plegat uns 5 minuts. Per
acabar feu una picada amb les ametlles i la xocolata i tireu-la a la salsa
remenant perquè quedi tot ben lligat. Rectifiqueu
de sal i pebre.
Torneu a posar a la cassola la sípia i els talls de rap salpebrats, i
quan pràcticament estiguin cuits, les gambes. Deixeu-ho coure tot plegat uns 5
o 6 minuts més i ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
Per donar un toc encara més exquisit al plat, podeu empolsinar-ho, just
en el moment de servir-ho, amb una mica
de granet d’ametlla torrada i cibulet picat petit.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada