SUQUET DE GAMBES, RAP, SÍPIA I CLOÏSSES


SUQUET DE GAMBES, RAP, SÍPIA I CLOÏSSES


Per acomiadar l’any, una recepta que podem aprofitar per qualsevol d’aquests dies de festa que s’acosten.

INGREDIENTS:

ü  Un Rap gran  tallat  a llesques
ü  10 o 12 cloïsses
ü  8  gambes
ü  4 sípies petites netes
ü  2 cebes
ü  3 grans d’all
ü  3 tomàquets
ü  1 pebrot escalivat
ü  1 copa de vi blanc
ü  ½ l de fumet
ü  10 ametlles torrades
ü  2 preses de cobertura de xocolata negra
ü  1 culleradeta de pebre vermell dolç
ü  Sal i pebre blanc
ü  Oli d’oliva

ELABORACIÓ:


Saleu les gambes i fregiu-les una mica, en una cassola amb un raig d’oli. Traieu-les i a la mateixa cassola fregiu-hi les sípies durant uns 5 o 6 minuts.  Un cop cuita la reserveu amb les gambes.
Peleu i talleu la ceba i els alls a daus petits i poseu-ho en una paella amb un bon raig d’oli.  Tapeu-ho i poseu la paella a foc suau fins que veieu que la ceba està transparent. Incorporeu-hi el tomàquet pelat, sense grana i tallat a daus petits. Quan el tomàquet estigui pràcticament cuit, incorporeu-hi el pebrot tallat a tires, el pebre vermell i el vi i deixeu que redueixi fins que no faci olor d’alcohol.  Incorporeu-hi les cloïsses i quan comencin a obrir-se tireu-hi el fumet.  Deixeu-ho coure tot plegat uns  5 minuts. Per acabar feu una picada amb les ametlles i la xocolata i tireu-la a la salsa remenant perquè quedi tot ben lligat.  Rectifiqueu de sal i pebre.
Torneu a posar a la cassola la sípia i els talls de rap salpebrats, i quan pràcticament estiguin cuits, les gambes. Deixeu-ho coure tot plegat uns 5 o 6 minuts més i ja es pot servir.

RECOMANACIONS:

Per donar un toc encara més exquisit al plat, podeu empolsinar-ho, just en el moment de servir-ho, amb una  mica de granet d’ametlla torrada i cibulet picat petit.




Comentaris

Les més populars