ARRÒS AMB POP
ARRÒS AMB POP
Poques vegades fem servir el pop als arrossos i això que el gust que dona és potent i molt bo, val la pena tastar-ho.INGREDIENTS:
- 400
gr. d’arròs
- 2
sípies mitjanes
- 4
potes de pop cuites
- Ceba de figueres
- 1
pebrot verd italià
- 1/2
pebrot vermell
- La
polpa d’1 tomàquet mitjà madur
- 1
culleradeta de polpa de nyora
- 1 got de vi blanc
- 1,250
l. de fumet de peix
Pebre vermell, pebre negre, sal i oli d’oliva
ELABORACIÓ:
Poseu
a escalfar el fumet amb les potes de pop, perquè el brou integri la gelatina de
les potes. Després de cinc minuts retireu les potes, talleu-les a daus i
reserveu-les. Netegeu la sípia i talleu-la a daus. Prepareu una paella amb un
bon raig d’oli i marqueu la sípia durant uns cinc minuts, i durant el darrer
minut afegiu-hi els daus de pop. Un cop marcat el pop i la sípia reserveu-ho.
A
la mateixa paella fregiu la ceba i els pebrots, tot tallat a daus petits. Quan
estiguin cuits afegiu-hi la polpa de tomàquet i la de nyora i quan veieu que el
tomàquet ha evaporat l’aigua, incorporeu-hi el vi i deixeu-ho reduir fins que
no faci olor d’alcohol. A continuació poseu-hi la sípia i el pop reservats i
rectifiqueu de pebre i sal.
Ja
podeu tirar-hi l’arròs, napar-ho una mica i afegir-hi el fumet.
Deixeu-ho coure uns 20 minuts i reposar 5 minuts
més i ja es pot menjar.
RECOMANACIONS:
Si
coeu vosaltres el pop, aprofiteu l’aigua de la cocció per barrejar-la amb el
fumet. Vigileu de no posar-n’hi més d’una tercera part, ja que és molt potent
de sabor.
Podeu
incorporar algun musclo o alguna cloïssa, que faran més variat l’arròs
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada