BACALLÀ AMB TEMPURA NEGRA
BACALLÀ AMB TEMPURA NEGRA
Una original presentació per a un arrebossat diferent.
INGREDIENTS:
- Farina de tempura
- Tinta de calamar
- Bacallà dessalat
- Aigua
- Oli d’oliva
ELABORACIÓ:
Traieu la pell del bacallà i talleu-lo en porcions
(petites si és per un aperitiu i més grans si és per un plat). Eixugueu-ne l’excés d’aigua i
reserveu-lo. Per a preparar la tempura
ens caldrà que l’aigua estigui molt freda.
Barregeu la farina de tempura amb l’aigua i la tinta de calamar, tot
remenant amb un batedor de varetes o amb una forquilla, fins que estigui ben
lligat i tingui una textura cremosa.
Submergiu els daus de bacallà dins d’aquesta crema i immediatament
aneu-los fregint amb abundant oli força calent (180º aproximadament). Un cop estigui ben cuit l’arrebossat, poseu
les porcions damunt paper de cuina per a absorbir l’oli sobrant. Es pot servir fred i calent i queda molt bo
acompanyat de melmelades, mel o reduccions de módena o xerès.
RECOMANACIONS:
En el cas que no tingueu farina de tempura, es pot
fer amb farina normal i bicarbonat.
És important que l’aigua estigui molt freda, per
això es recomana no fer servir batedores elèctriques per batre la tempura, ja
que escalfen la barreja.
Evidentment la tinta ens dóna color negre però, si
voleu aconseguir altres colors, només caldrà que feu servir aigua de remolatxa
pel vermell, espinacs per al verd...
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada