BACALLÀ AMB TEMPURA NEGRA

BACALLÀ AMB TEMPURA NEGRA




Una original presentació per a un arrebossat diferent.

INGREDIENTS:

  •           Farina de tempura
  •           Tinta de calamar
  •            Bacallà dessalat
  •            Aigua
  •            Oli d’oliva

ELABORACIÓ:

Traieu la pell del bacallà i talleu-lo en porcions (petites si és per un aperitiu i més grans si és per un plat).  Eixugueu-ne l’excés d’aigua i reserveu-lo.  Per a preparar la tempura ens caldrà que l’aigua estigui molt freda.  Barregeu la farina de tempura amb l’aigua i la tinta de calamar, tot remenant amb un batedor de varetes o amb una forquilla, fins que estigui ben lligat i tingui una textura cremosa.  Submergiu els daus de bacallà dins d’aquesta crema i immediatament aneu-los fregint amb abundant oli força calent (180º aproximadament).  Un cop estigui ben cuit l’arrebossat, poseu les porcions damunt paper de cuina per a absorbir l’oli sobrant.  Es pot servir fred i calent i queda molt bo acompanyat de melmelades, mel o reduccions de módena o xerès.

RECOMANACIONS:

En el cas que no tingueu farina de tempura, es pot fer amb farina normal i bicarbonat.
És important que l’aigua estigui molt freda, per això es recomana no fer servir batedores elèctriques per batre la tempura, ja que escalfen la barreja.
Evidentment la tinta ens dóna color negre però, si voleu aconseguir altres colors, només caldrà que feu servir aigua de remolatxa pel vermell, espinacs per al verd...


Comentaris

Les més populars