COSTELLAM DE PORC A LA SIDRA AMB SALSA DE MADUIXES


COSTELLAM DE PORC A LA SIDRA AMB SALSA DE MADUIXES



Una picada d’ullet a la plana amb un toc creatiu de temporada.

INGREDIENTS:


ü  Un costellam de porc
ü  ½ litre de sidra
ü  1 kg. de patates
ü  2 grans d’all
ü  ½ kg. de maduixes
ü  200 gr. de sucre
ü  2 cullerades de vinagre de mòdena
ü  Oli d’oliva
ü  Sal i pebre

ELABORACIÓ:


Feu un tall longitudinal al costellam i poseu-hi a dins l’all laminat.  Salpebreu-lo i poseu-lo en una plata que pugui anar al forn.  Tireu-hi la meitat de la sidra i coeu-lo a un forn de 170º durant ½ hora.  Gireu el costellam, incorporeu-hi les patates, tireu-hi més sal i pebre i la resta de la sidra i deixeu-ho coure una hora més a 130º.  Traieu-ho del forn i reserveu les patates i el costellam en  calent, i aprofiteu el suc per a preparar la salsa de maduixa.

Per a la salsa de maduixa:

Reserveu una maduixa per plat per a decoració i deixeu-la sencera.  La resta les tritureu en una batedora i reserveu-les. 
En una cassola hi poseu el suc del rostit amb el sucre i deixeu-ho reduir uns 5 minuts.  Incorporeu-hi les maduixes triturades i el vinagre de mòdena.  Rectifiqueu de sal i pebre i deixeu-ho reduir fins tenir una textura de melmelada.
Per muntar el plat, poseu el costellam al mig.  En un costat les patates i a l’altra banda la salsa de maduixa.

RECOMANACIONS:


Perquè la carn no quedi eixuta és convenient anar-la remullant amb el seu mateix suc, de tant en tant, mentre està al forn.
La maduixa que hem reservat per a decoració la podem posar damunt del plat crua o bé fer-la coure amb la salsa durant 2 o 3 minuts.

Comentaris

Les més populars