COSTELLAM DE PORC A LA SIDRA AMB SALSA DE MADUIXES
COSTELLAM
DE PORC A LA SIDRA AMB
SALSA DE MADUIXES
Una
picada d’ullet a la plana amb un toc creatiu de temporada.
INGREDIENTS:
ü Un
costellam de porc
ü ½
litre de sidra
ü 1 kg . de
patates
ü 2
grans d’all
ü ½
kg. de maduixes
ü 200
gr. de sucre
ü 2
cullerades de vinagre de mòdena
ü Oli
d’oliva
ü Sal
i pebre
ELABORACIÓ:
Feu un
tall longitudinal al costellam i poseu-hi a dins l’all laminat. Salpebreu-lo i poseu-lo en una plata que
pugui anar al forn. Tireu-hi la meitat
de la sidra i coeu-lo a un forn de 170º durant ½ hora. Gireu el costellam, incorporeu-hi les
patates, tireu-hi més sal i pebre i la resta de la sidra i deixeu-ho coure una
hora més a 130º. Traieu-ho del forn i reserveu
les patates i el costellam en calent, i
aprofiteu el suc per a preparar la salsa de maduixa.
Per a la salsa de maduixa:
Reserveu
una maduixa per plat per a decoració i deixeu-la sencera. La resta les tritureu en una batedora i
reserveu-les.
En una
cassola hi poseu el suc del rostit amb el sucre i deixeu-ho reduir uns 5
minuts. Incorporeu-hi les maduixes
triturades i el vinagre de mòdena.
Rectifiqueu de sal i pebre i deixeu-ho reduir fins tenir una textura de
melmelada.
Per
muntar el plat, poseu el costellam al mig.
En un costat les patates i a l’altra banda la salsa de maduixa.
RECOMANACIONS:
Perquè
la carn no quedi eixuta és convenient anar-la remullant amb el seu mateix suc,
de tant en tant, mentre està al forn.
La
maduixa que hem reservat per a decoració la podem posar damunt del plat crua o
bé fer-la coure amb la salsa durant 2 o 3 minuts.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada