MILFULLS DE CREP DE XOCOLATA I PLÀTAN
MILFULLS DE CREP DE XOCOLATA I PLÀTAN
INGREDIENTS:
Per a les creps:
ü
½ litre de llet
ü
25 gr. de mantega desfeta
ü
3 ous
ü
200 gr. de farina
ü
30 gr. de sucre
ü
20 gr. de cacau en pols
Per la crema de xocolata:
ü
200 cc de llet
ü
200 cc de crema de llet
ü
50 gr. de sucre
ü
2 rovells d’ou
ü
150 gr. de cobertura de xocolata
Per
als plàtans caramel·litzats:
ü
2 plàtans
ü
50 gr. de sucre
ü
20 gr. de mantega
ELABORACIÓ:
Per a
fer la massa de les creps poseu tots els ingredients en un pot per a batedora i
tritureu-ho tot fins que no quedin grumolls.
Escalfeu
una paella antiadherent i fregeu-la amb un drap sucat amb mantega. Després tireu-hi una mica del preparat, just
per cobrir tota la base. Deixeu-ho coure uns dos o tres minuts, gireu-ho i
coeu-ho un minut més. Traieu-la del foc i aneu repetint l’operació fins acabar
el preparat.
Per a
fer la crema poseu la crema de llet i la llet en un pot i porteu-ho a
ebullició. Mentrestant bateu els rovells
d’ou amb el sucre i sense parar de remenar, aboqueu-ho al pot on hi ha la
barreja anterior i aneu remenant fins que comenci a quallar. Retireu-ho del foc i aboqueu-ho al bol on heu
posat la cobertura de xocolata. Remeneu fins que quedi una crema homogènia.
Per caramel·litzar el plàtan poseu la mantega en
una paella i desfeu-la. Afegiu-hi el
sucre i el plàtan tallat a daus. Coeu-ho
tot plegat fins que comenci a agafar color de caramel.
Per
muntar el plat talleu quatre discos de massa de crep de la mateixa mida. Poseu-ne un a la base, al damunt una
cullerada de crema de xocolata i uns quants daus de plàtan. Poseu un altre disc de crep i aneu repetint
l’operació. Acabeu tapant tot el conjunt
amb crema de xocolata. Serviu-ho calent.
RECOMANACIONS:
El plàtan
es pot substituir per alguna altra fruita que sigui del vostre gust, combina
molt bé amb la xocolata la pinya, la pera o el préssec. També queda molt bé si ho decoreu amb uns
quants fruits secs picats com nous, ametlles,...
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada