MILFULLS DE CREP DE XOCOLATA I PLÀTAN


MILFULLS DE CREP DE XOCOLATA I PLÀTAN



  Una delícia per als amants de la xocolata i pels llaminers en general.

 INGREDIENTS:

Per a les creps:

ü  ½ litre de llet
ü  25 gr. de mantega desfeta
ü  3 ous
ü  200 gr. de farina
ü  30 gr. de sucre
ü  20 gr. de cacau en pols

Per la crema de xocolata:

ü  200 cc de llet
ü  200 cc de crema de llet
ü  50 gr. de sucre
ü  2 rovells d’ou
ü  150 gr. de cobertura de xocolata

 Per als plàtans caramel·litzats:

ü  2 plàtans
ü  50 gr. de sucre
ü  20 gr. de mantega

 ELABORACIÓ:


Per a fer la massa de les creps poseu tots els ingredients en un pot per a batedora i tritureu-ho tot fins que no quedin grumolls.
Escalfeu una paella antiadherent i fregeu-la amb un drap sucat amb mantega.  Després tireu-hi una mica del preparat, just per cobrir tota la base. Deixeu-ho coure uns dos o tres minuts, gireu-ho i coeu-ho un minut més. Traieu-la del foc i aneu repetint l’operació fins acabar el preparat.
Per a fer la crema poseu la crema de llet i la llet en un pot i porteu-ho a ebullició.  Mentrestant bateu els rovells d’ou amb el sucre i sense parar de remenar, aboqueu-ho al pot on hi ha la barreja anterior i aneu remenant fins que comenci a quallar.  Retireu-ho del foc i aboqueu-ho al bol on heu posat la cobertura de xocolata. Remeneu fins que quedi una crema homogènia.

Per  caramel·litzar el plàtan poseu la mantega en una paella i desfeu-la.  Afegiu-hi el sucre i el plàtan tallat a daus.  Coeu-ho tot plegat fins que comenci a agafar color de caramel.

Per muntar el plat talleu quatre discos de massa de crep de la mateixa mida.  Poseu-ne un a la base, al damunt una cullerada de crema de xocolata i uns quants daus de plàtan.  Poseu un altre disc de crep i aneu repetint l’operació.  Acabeu tapant tot el conjunt amb crema de xocolata.  Serviu-ho calent.

 RECOMANACIONS:

El plàtan es pot substituir per alguna altra fruita que sigui del vostre gust, combina molt bé amb la xocolata la pinya, la pera o el préssec.  També queda molt bé si ho decoreu amb uns quants fruits secs picats com nous, ametlles,...

Comentaris

Les més populars