NOU BACALLÀ DE QUARESMA
NOU BACALLÀ DE QUARESMA
Una nova lectura d’un
plat tradicional català
INGREDIENTS:
- 4 talls de bacallà
- 25 gr. de pinyons
- 100 gr. de panses
- 6 prunes seques sense pinyol
- 6 orellanes
- 150 gr. d’espinacs
- 1 cullerada de tomàquet concentrat
- 1 ou
- Pa rallat amb all i julivert
- 1 gotet de conyac
- Oli, sal i pebre
ELABORACIÓ:
Bateu els ous amb un polsim de sal. Afegiu-hi
pa ratllat fins que quedi espès, i reserveu-ho.
Salteu les panses amb
un xic d’oli fins que s’inflin. Afegiu-hi els pinyons i quan estiguin daurats
flamegeu-ho tot amb el conyac. Afegiu-hi el tomàquet i coeu-ho tot plegat un
parell de minuts. Reserveu-ho en calent.
Salteu, amb una mica
d’oli, els espinacs crus i lleugerament salpebrats, amb les prunes i les
orellanes i reserveu-ho en calent.
Per acabar coeu el
bacallà, escalfeu el forn a 180º i poseu el llom de
bacallà untat amb una mica d’oli, en una safata i ho coeu 15 minuts.
Quan tingueu el bacallà
cuit, tireu al damunt una cullerada del
sofregit de les panses i els pinyons, poseu-hi al damunt de cada tall una mica
d’ou amb pa ratllat i gratineu-ho. Per
muntar el plat poseu els talls de bacallà al damunt dels espinacs amb
les prunes i les orellanes i serviu calent.
RECOMANACIONS:
Si la quantitat de
bacallà que heu de fer no és molt gran també el podeu confitar fent servir el
microones, coent cada tall a mitja potència
durant 1 minut més o menys i depenent de la mida del tall.
També podeu substituir
l’ou amb pa ratllat del gratinat per mouselina d’all que també queda molt bé
amb el bacallà.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada