NOU BACALLÀ DE QUARESMA


NOU BACALLÀ DE QUARESMA


Una nova lectura d’un plat tradicional català

INGREDIENTS:

  •       4 talls de bacallà
  •       25  gr. de pinyons
  •       100 gr. de panses
  •       6 prunes seques  sense pinyol
  •          6 orellanes
  •         150 gr. d’espinacs
  •         1 cullerada de tomàquet concentrat
  •         1 ou
  •         Pa rallat amb all i julivert
  •        1 gotet de conyac
  •        Oli, sal i pebre

ELABORACIÓ:

Bateu els ous amb un polsim de sal. Afegiu-hi pa ratllat fins que quedi espès, i reserveu-ho.
Salteu les panses amb un xic d’oli fins que s’inflin. Afegiu-hi els pinyons i quan estiguin daurats flamegeu-ho tot amb el conyac. Afegiu-hi el tomàquet i coeu-ho tot plegat un parell de minuts.  Reserveu-ho en calent.
Salteu, amb una mica d’oli, els espinacs crus i lleugerament salpebrats, amb les prunes i les orellanes i reserveu-ho en calent.
Per acabar coeu el bacallà, escalfeu el forn a 180º i poseu el llom de bacallà untat amb una mica d’oli, en una safata i ho coeu 15 minuts.
Quan tingueu el bacallà cuit, tireu al damunt una cullerada  del sofregit de les panses i els pinyons, poseu-hi al damunt de cada tall una mica d’ou amb pa ratllat i gratineu-ho. Per  muntar el plat poseu els talls de bacallà al damunt dels espinacs amb les prunes i les orellanes i serviu calent.

RECOMANACIONS:


Si la quantitat de bacallà que heu de fer no és molt gran també el podeu confitar fent servir el microones,  coent cada tall a mitja potència durant 1 minut més o menys i depenent de la mida del tall.
També podeu substituir l’ou amb pa ratllat del gratinat per mouselina d’all que també queda molt bé amb el bacallà.




Comentaris

Les més populars