TORRÓ DUR ARTESÀ A L’ESTIL D’AGRAMUNT
TORRÓ DUR ARTESÀ A L’ESTIL D’AGRAMUNT
Es un postra típic de nadal, el torró dur també es
coneix com d’Alacant, però a Agramunt en fan un que a mi m’agrada molt més.
INGREDIENTS:
ü 250 gr. d’ametlles torrades i palades
ü 150 gr. de sucre
ü 150 gr. de mel
ü 1 clara d’ou
ü Pa d’àngel
(optatiu)
ELABORACIÓ:
Escalfeu, tot remenant, el sucre i la mel fins que
comenci a bullir. Coeu-ho un parell de
minut més i retireu-ho del foc.
En un bol apart munteu la clara a punt de neu i
incorporeu-la a la mel i el sucre, poc a poc i sense deixar de remenar, perquè
no qualli. Torneu a posar la cassola al foc i coeu-ho, a foc suau i sense
deixar de remenar, fins que agafi consistència de caramel. Traieu la cassola
del foc i afegiu les ametlles remenant
fins que estigui tot ben barrejat.
Deixeu temperar una mica, folreu un motlle amb
paper de forn i si teniu el pa d’àngel, col·loqueu-lo al damunt, feu una
capa d’un cm de gruix de massa amb les
ametlles i torneu a cobrir-ho amb pa d’àngel i amb paper de forn pressionant una
mica perquè quedi tot compactat.
Deixeu refredar varies hores i quan estigui dur ja
es pot menjar
No sempre es fàcil trobar pa d’àngel. Si no
n’aconseguiu, poseu la massa damunt del paper de forn i només cal en pensar de
treure’l per menjar el torró.
Podeu fer formes rodones, rectangulars, més o menys
gruixudes, però a mi com més m’agraden és fent petits cercles o rectangles i no
gaire gruixuts.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada