TORRÓ DUR ARTESÀ A L’ESTIL D’AGRAMUNT


TORRÓ DUR ARTESÀ A L’ESTIL D’AGRAMUNT


Es un postra típic de nadal, el torró dur també es coneix com d’Alacant, però a Agramunt en fan un que a mi m’agrada molt més.

INGREDIENTS:

ü  250 gr. d’ametlles torrades i palades
ü  150 gr. de sucre
ü  150 gr. de mel
ü  1 clara d’ou
ü  Pa d’àngel  (optatiu)

ELABORACIÓ:

Escalfeu, tot remenant, el sucre i la mel fins que comenci a bullir.  Coeu-ho un parell de minut més i retireu-ho del foc.
En un bol apart munteu la clara a punt de neu i incorporeu-la a la mel i el sucre, poc a poc i sense deixar de remenar, perquè no qualli. Torneu a posar la cassola al foc i coeu-ho, a foc suau i sense deixar de remenar, fins que agafi consistència de caramel. Traieu la cassola del foc i afegiu  les ametlles remenant fins que estigui tot ben barrejat.
Deixeu temperar una mica, folreu un motlle amb paper de forn i si teniu el pa d’àngel, col·loqueu-lo al damunt, feu una capa  d’un cm de gruix de massa amb les ametlles i torneu a cobrir-ho amb pa d’àngel i amb paper de forn pressionant una mica perquè quedi tot compactat.
Deixeu refredar varies hores i quan estigui dur ja es pot menjar

No sempre es fàcil trobar pa d’àngel. Si no n’aconseguiu, poseu la massa damunt del paper de forn i només cal en pensar de treure’l per menjar el torró.
Podeu fer formes rodones, rectangulars, més o menys gruixudes, però a mi com més m’agraden és fent petits cercles o rectangles i no gaire gruixuts.


Comentaris

Les més populars