PUDING DE PERNIL I FORMATGE


PUDING DE PERNIL I FORMATGE


Una “delicatessen”  que es pot fer servir tant de berenar infantil com de pinxo en un aperitiu d’aquestes festes.

INGREDIENTS:

  •   12 llesques  de pa de motlle
  •   6 ous
  •   12 llesques de pernil dolç
  •   12 llesques de formatge havarti
  •   300 ml de llet
  •   200 ml de nata líquida
  •   100 gr. de sucre
  •   1 cullerada de suc de llimona
  • ü  Pebre i sal

ELABORACIÓ:

 Barregeu el sucre amb el suc de la llimona  i escampeu-lo per la base de la safata o el motlle que fareu servir. Poseu-lo damunt d’un foc fins que estigui caramel·litzat i reserveu-lo.
En un bol ajunteu i bateu la nata, la llet i els ous, salpebreu i aneu mullant les llesques de pa amb aquesta barreja, per després anar-les col·locant de forma que cobreixin la base del motlle.
Al damunt  cobriu-ho amb pernil dolç i després amb formatge.  Repetiu l’operació amb una altra capa de pa moll, pernil i formatge.
Per acabar, aboqueu la barreja de llet i ou per sobre, de manera que quedi repartit.  Deixeu-ho reposar uns minuts perquè el pa tingui temps d’absorbir-ho.  Coeu-ho al forn a 190º durant 25 minuts o fins que estigui cuit.  Un cop cuit, deixeu-ho temperar una mica i desemmotlleu-ho, tombant-lo com si fos un flam.  Es pot menjar tant fred com tebi.

RECOMANACIONS:

Podeu acompanyar-lo amb  unes tires de bacon cruixent i amb una mica d’amanida. 

Comentaris

Les més populars