TIMBAL DE PATATES, CALÇOTS CONFITATS I DUES BOTIFARRES

TIMBAL DE PATATES, CALÇOTS CONFITATS I DUES BOTIFARRES



Dijous llarder i és tradició menjar truita, botifarra d’ou i de carn de perol, doncs mantinguem les tradicions i aportem una nova idea.

INGREDIENTS

ü  2 patates
ü  6 calçots
ü  1 tall de botifarra d’ou
ü  1 tall de botifarra de carn de perol
ü  1 cullerada de romesco
ü  Un ou
ü  Sal, pebre i oli d’oliva

ELABORACIÓ:

Podeu començar per confitar els calçots:  peleu-los i talleu-los a juliana, després els poseu en una paella coberts d’oli fred i els coeu a foc lent durant uns 15 minuts o fins que estiguin tous, després escorreu-los per treure l’oli sobrant, els rectifiqueu de sal i pebre i els reserveu.
Peleu les patates i talleu-les a daus petits.  Salpebreu-les i després les fregiu amb força oli fins que estiguin daurades.  Reserveu-les calentes.
Talleu les botifarres a llesques i marqueu-les en una paella calenta.
Escaldeu un ou amb força aigua bullint durant 4 minuts per què quedi el rovell cremós.
I ara munteu el timbal.
Feu servir un motlle individual, poseu les patates a la base, al damunt els calçots, a continuació les llesques de botifarra, al damunt l’ou i per acabar la cullerada de romesco.  Desemmotlleu i ja es pot servir.

RECOMANACIONS:

És important pressionar be les patates  i els calçots a fi que no es desmunti el timbal quant desemmotlleu.
Vigileu que els diferents ingredients estiguin calents    

Comentaris

Les més populars