TIMBAL DE PATATES, CALÇOTS CONFITATS I DUES BOTIFARRES
TIMBAL DE PATATES, CALÇOTS CONFITATS I DUES BOTIFARRES
Dijous
llarder i és tradició menjar truita, botifarra d’ou i de carn de perol, doncs
mantinguem les tradicions i aportem una nova idea.
INGREDIENTS
ü
2 patates
ü
6 calçots
ü
1 tall de botifarra d’ou
ü
1 tall de botifarra de carn de perol
ü
1 cullerada de romesco
ü
Un ou
ü
Sal, pebre i oli d’oliva
ELABORACIÓ:
Podeu
començar per confitar els calçots: peleu-los i talleu-los a juliana, després els
poseu en una paella coberts d’oli fred i els coeu a foc lent durant uns 15
minuts o fins que estiguin tous, després escorreu-los per treure l’oli sobrant,
els rectifiqueu de sal i pebre i els reserveu.
Peleu
les patates i talleu-les a daus petits. Salpebreu-les i després les fregiu amb força
oli fins que estiguin daurades. Reserveu-les calentes.
Talleu
les botifarres a llesques i marqueu-les en una paella calenta.
Escaldeu
un ou amb força aigua bullint durant 4 minuts per què quedi el rovell cremós.
I ara
munteu el timbal.
Feu
servir un motlle individual, poseu les patates a la base, al damunt els
calçots, a continuació les llesques de botifarra, al damunt l’ou i per acabar
la cullerada de romesco. Desemmotlleu i
ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
És
important pressionar be les patates i
els calçots a fi que no es desmunti el timbal quant desemmotlleu.
Vigileu
que els diferents ingredients estiguin calents
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada