“LACON” (Cuixa o espatlla de porc al forn)


“LACON”  (Cuixa o espatlla de porc al forn)


Un producte típic de la cuina gallega, que normalment es compra cuit, però que si el fem nosaltres és molt mes saborós.

INGREDIENTS:

  •            1 cuixa o espatlla de porc
  •            Oli d’oliva
  •            1 cabeça d’alls
  •            2 cebes
  •            4 tomàquets
  •            Conyac
  •            Sal  i pebre
  •            Farigola, romaní, julivert
  •            Brou vegetal

ELABORACIÓ:

Poseu en una safata per anar al forn els tomàquets, les cebes i els alls.  Salpebreu i unteu amb oli el porc, i poseu-lo a la safata.  Tireu-hi per sobre les herbes aromàtiques.  Coeu-ho a un forn a 250º durant 20 minuts, perquè quedi ben ros.  Abaixeu el forn a 175º i coeu-ho fins que estigui cuit, aproximadament  1 hora i mitja més o dues hores, dependrà de la mida del porc.  Cada quart d’hora, ruixeu la cuixa o l’espatlla amb una mica de conyac.  Si cal, tireu-hi una mica de brou vegetal perquè no quedi massa sec.  Per saber si està cuit, punxeu-lo amb una agulla, que ha de sortir neta.

RECOMANACIONS:

Serviu-lo sencer, damunt d’una fusta, i talleu-lo a filets prims.  Es pot acompanyar a l’estil gallec, amb oli d’oliva i pebre vermell, amb puré de patates o amb el mateix suc de la cocció prèviament colat.


Comentaris

Les més populars