“LACON” (Cuixa o espatlla de porc al forn)
“LACON” (Cuixa o espatlla de porc al forn)
Un producte típic de la cuina gallega, que
normalment es compra cuit, però que si el fem nosaltres és molt mes saborós.
INGREDIENTS:
- 1 cuixa o espatlla de porc
- Oli d’oliva
- 1 cabeça d’alls
- 2 cebes
- 4 tomàquets
- Conyac
- Sal i pebre
- Farigola, romaní, julivert
- Brou vegetal
ELABORACIÓ:
Poseu en una safata per anar al forn els tomàquets,
les cebes i els alls. Salpebreu i unteu
amb oli el porc, i poseu-lo a la safata.
Tireu-hi per sobre les herbes aromàtiques. Coeu-ho a un forn a 250º durant 20 minuts,
perquè quedi ben ros. Abaixeu el forn a
175º i coeu-ho fins que estigui cuit, aproximadament 1 hora i mitja més o dues hores, dependrà de
la mida del porc. Cada quart d’hora,
ruixeu la cuixa o l’espatlla amb una mica de conyac. Si cal, tireu-hi una mica de brou vegetal
perquè no quedi massa sec. Per saber si
està cuit, punxeu-lo amb una agulla, que ha de sortir neta.
RECOMANACIONS:
Serviu-lo sencer, damunt d’una fusta, i talleu-lo a
filets prims. Es pot acompanyar a
l’estil gallec, amb oli d’oliva i pebre vermell, amb puré de patates o amb el
mateix suc de la cocció prèviament colat.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada