TORRÓ DE XOCOLATA
TORRÓ DE XOCOLATA
Temps de torró, sempre és més bo fet a casa.
INGREDIENTS:
Per al torró:
- 250 gr. de farina d’ametlla crua
- 3 rovells d’ou
- canyella en pols
- un sobre de cafè soluble
- 150 gr. de cobertura de xocolata
- Un raig de rom
- 100 gr. de mantega
Per a la cobertura i decoració:
- 100 ml de nata liquida
- 140 gr. de cobertura de xocolata
- 30 gr. de mantega
ELABORACIÓ:
Barregeu el sucre amb 3 rovells d’ou, i amb l’ajut
d’una batedora de barnilles munteu-ho fins obtenir una crema. Humitegeu la
farina d’ametlla amb unes d’aigua, i incorporeu-la a la barreja d’ous i sucre.
Amasseu-ho fins obtenir una massa homogènia.
En un bol a part desfeu, al microones o al “bany maria”, la cobertura
de xocolata amb el cafè, un raig de rom i la mantega. Quan estigui líquid,
incorporeu-ho a la massa d’ametlles i ou. I amasseu-ho fins que estigui
totalment integrat.
Formeu les barres i deixeu-les refredar.
Per preparar la cobertura, escalfeu la nata i, quan
estigui bullint, traieu-la del foc i
incorporeu-hi la xocolata i la mantega, tot remenant fins que estigui tot
emulsionat.
Aboqueu aquesta crema de xocolata al damunt de les
barres fins que estiguin totalment cobertes i deixeu-les refredar.
Un cop la cobertura estigui sòlida ja es pot
menjar.
RECOMANACIONS.
Per fer la decoració podeu dibuixar unes aigües
damunt de la xocolata o simplement empolsinar-ho amb granet o bilorda de
xocolata
Per formar les taules us
recomano que feu servir safates de paper
d’alumini, és mes fàcil de desemmotllar.
La textura del torró
depèn de la quantitat de gotes d’aigua de la farina d’ametlla, aneu em compte
doncs es fàcil que quedi massa tou.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada