DELÍCIES D’ESTIU (Seitons en vinagre amb gaspatxo de maduixa)

DELÍCIES D’ESTIU   (Seitons en vinagre amb gaspatxo de maduixa)



Arriscada combinació de sabors, que composen un aperitiu, original i refrescant, digne d’un bon àpat d’estiu.

INGREDIENTS:

Per els seitons:

ü  12 seitons
ü  2 grans d’all
ü  Julivert fresc picat
ü  Vinagre de poma
ü  Oli d’oliva
ü  Sal i pebre

Per el gaspatxo:

ü  200 gr. de maduixes
ü  6 tomàquets madurs
ü  1 ceba tendra mitjana
ü  ½ pebrot vermell
ü  ½ pebrot verd
ü  1 gra d’all
ü  la molla d’una llesca gran de pa de pagès
ü  6 cullerades d’oli d’oliva
ü  ½ l. d’aigua mineral
ü  1 cullerada de pebre vermell dolç
ü  Vinagre de poma (al gust)
ü  Sal i pebre

Per els entrebancs:

ü  6 o 7 maduixes
ü  Vinagre de Módena
ü  Sal maldon
ü  1 llesca de pa de pagès
ü  Oli d’oliva


ELABORACIÓ:

Per a fer els seitons, netegeu-los d’espines i caps, renteu-los amb força aigua freda fins que surti neta, salpebreu-los i poseu-los en un recipient colgats amb el vinagre i deixeu-los  durant  10 minuts.
Passat aquest temps traieu-los del vinagre i poseu-los en un altre recipient, amb l’all laminat, el julivert picat i totalment colgats d’oli, tapeu-los i deixeu-los a la nevera durant un parell de dies com a mínim.  
Per fer el gaspatxo poseu en un olla les maduixes, els tomàquets, la ceba, el gra d’all i els pebrots, tot rentat i tallat a talls mitjans.  Afegiu-hi l’aigua i tritureu-ho tot amb l’ajut d’una batedora mecànica,  un cop estigui tot ben triturat passeu-ho per un colador xines, afegiu-hi la molla de pa,  l’oli, el vinagre, la sal i els pebres i torneu a triturar-ho fins tenir una crema homogènia. Guardeu-ho a la nevera i serviu molt fred.
Per a fer els entrebancs, talleu les maduixes a dauets i amaniu-les amb el vinagre de Módena i la sal. Talleu el pa a dauets i fregiu-lo amb una mica d’oli fins que estigui daurat, i deixeu refredar.

RECOMANACIONS:

Amb el gaspatxo ben fred incorporeu una mica d’entrebancs a la crema i preneu-lo menjant de tant en tant algun seitó, el contrast es deliciós.
També podeu acompanyar aquest aperitiu amb unes olives arbequines o d’Aragó i fins i tot amb cogombres o cebetes en vinagre.
Per a aconseguir uns entrebancs de pa cruixent afegiu-hi a la paella de cocció, juts al final, una mica de sucre per caramel·litzar-los una mica, al refredar els faran molt mes cruixents.

Comentaris

Les més populars