DELÍCIES D’ESTIU (Seitons en vinagre amb gaspatxo de maduixa)
DELÍCIES D’ESTIU (Seitons en vinagre amb gaspatxo de maduixa)
Arriscada combinació de sabors, que
composen un aperitiu, original i refrescant, digne d’un bon àpat d’estiu.
INGREDIENTS:
Per els seitons:
ü
12
seitons
ü
2
grans d’all
ü
Julivert
fresc picat
ü
Vinagre
de poma
ü
Oli
d’oliva
ü
Sal
i pebre
Per el gaspatxo:
ü
200
gr. de maduixes
ü
6
tomàquets madurs
ü
1
ceba tendra mitjana
ü
½
pebrot vermell
ü
½
pebrot verd
ü
1
gra d’all
ü
la
molla d’una llesca gran de pa de pagès
ü
6
cullerades d’oli d’oliva
ü
½
l. d’aigua mineral
ü
1
cullerada de pebre vermell dolç
ü
Vinagre
de poma (al gust)
ü
Sal
i pebre
Per els entrebancs:
ü
6 o
7 maduixes
ü
Vinagre
de Módena
ü
Sal
maldon
ü
1
llesca de pa de pagès
ü
Oli
d’oliva
ELABORACIÓ:
Per a fer els seitons, netegeu-los
d’espines i caps, renteu-los amb força aigua freda fins que surti neta,
salpebreu-los i poseu-los en un recipient colgats amb el vinagre i
deixeu-los durant 10 minuts.
Passat aquest temps traieu-los del
vinagre i poseu-los en un altre recipient, amb l’all laminat, el julivert picat
i totalment colgats d’oli, tapeu-los i deixeu-los a la nevera durant un parell
de dies com a mínim.
Per fer el gaspatxo poseu en un olla les
maduixes, els tomàquets, la ceba, el gra d’all i els pebrots, tot rentat i
tallat a talls mitjans. Afegiu-hi
l’aigua i tritureu-ho tot amb l’ajut d’una batedora mecànica, un cop estigui tot ben triturat passeu-ho per
un colador xines, afegiu-hi la molla de pa,
l’oli, el vinagre, la sal i els pebres i torneu a triturar-ho fins tenir
una crema homogènia. Guardeu-ho a la nevera i serviu molt fred.
Per a fer els entrebancs, talleu les
maduixes a dauets i amaniu-les amb el vinagre de Módena i la sal. Talleu el pa
a dauets i fregiu-lo amb una mica d’oli fins que estigui daurat, i deixeu
refredar.
RECOMANACIONS:
Amb el gaspatxo ben fred incorporeu una
mica d’entrebancs a la crema i preneu-lo menjant de tant en tant algun seitó,
el contrast es deliciós.
També podeu acompanyar aquest aperitiu
amb unes olives arbequines o d’Aragó i fins i tot amb cogombres o cebetes en
vinagre.
Per a aconseguir uns entrebancs de pa
cruixent afegiu-hi a la paella de cocció, juts al final, una mica de sucre per
caramel·litzar-los una mica, al refredar els faran molt mes cruixents.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada