SOPA DE CIRERES AMB GAMBES I FORMATGE BRIE.


SOPA DE CIRERES AMB GAMBES I FORMATGE BRIE.


 Malgrat que a les nostres terres ha estat un any pèssim per a les cireres, no podem oblidar les meravelles culinàries d’aquesta fruita.

INGREDIENTS:

ü  1 kg. de cireres
ü  1 dotzena de gambes
ü  1 cullerada de pinyons
ü  12 tallets de formatge brie
ü  Mantega, sal i pebre

ELABORACIÓ:


Netegeu i traieu el pinyol de les cireres.  Poseu-les en un bol amb ¼ de litre d’aigua, tritureu-les, passeu-les per un colador fi, rectifiqueu de sal i pebre i guardeu-les a la nevera.  En una paella desfeu una cullerada de mantega, tireu-hi els pinyons i quan es comencin a daurar, incorporeu-hi les cues de les gambes, pelades.  Fregiu-ho uns dos o tres minuts i retireu la paella del foc.  Poseu damunt de cada cua de gamba un tallet de formatge brie perquè es desfaci amb la mateixa escalfor de les cues.  Aneu per emplatar:  poseu al mig del plat tres cues de gamba amb el formatge al damunt i uns quants pinyons.  Tireu la sopa freda de cireres i amaniu-ho amb unes gotes d’oli d’oliva i una mica de julivert picat.  I ja es pot menjar.


Si, com és el cas d’aquest any, les cireres no són gaire dolces, i al rectificar de sal i pebre trobeu la sopa àcida, tireu-hi una mica de sucre.

Comentaris

Les més populars