SOPA DE CIRERES AMB GAMBES I FORMATGE BRIE.
SOPA DE CIRERES AMB GAMBES I FORMATGE BRIE.
Malgrat
que a les nostres terres ha estat un any pèssim per a les cireres, no podem
oblidar les meravelles culinàries d’aquesta fruita.
INGREDIENTS:
ü 1 kg . de
cireres
ü 1
dotzena de gambes
ü 1
cullerada de pinyons
ü 12
tallets de formatge brie
ü Mantega,
sal i pebre
ELABORACIÓ:
Netegeu
i traieu el pinyol de les cireres.
Poseu-les en un bol amb ¼ de litre d’aigua, tritureu-les, passeu-les per
un colador fi, rectifiqueu de sal i pebre i guardeu-les a la nevera. En una paella desfeu una cullerada de
mantega, tireu-hi els pinyons i quan es comencin a daurar, incorporeu-hi les
cues de les gambes, pelades. Fregiu-ho
uns dos o tres minuts i retireu la paella del foc. Poseu damunt de cada cua de gamba un tallet
de formatge brie perquè es desfaci amb la mateixa escalfor de les cues. Aneu per emplatar: poseu al mig del plat tres cues de gamba amb
el formatge al damunt i uns quants pinyons.
Tireu la sopa freda de cireres i amaniu-ho amb unes gotes d’oli d’oliva
i una mica de julivert picat. I ja es
pot menjar.
Si,
com és el cas d’aquest any, les cireres no són gaire dolces, i al rectificar de
sal i pebre trobeu la sopa àcida, tireu-hi una mica de sucre.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada