BACALLÀ AMB ESPINACS I SALSA DE SOBRASSADA I MEL
BACALLÀ AMB ESPINACS I SALSA DE SOBRASSADA I MEL
Un
conjunt d’ingredients amb garantia de bons resultats
INGREDIENTS:
- Espinacs
frescos
- Dues
cullerades de panses
- Dues
cullerades de pinyons
- Un
got de vi blanc sec
- 4
talls de morro de bacallà dessalat
- 75
gr. de sobrassada de qualitat
- 2
cullerades de mel
- Oli,
sal i pebre
ELABORACIÓ:
Rehidrateu
les panses amb el vi blanc fins que estiguin inflades.
Per
a fer els espinacs, poseu un raig d’oli en una paella, tireu-hi els pinyons, i
quan comencin a estar daurats, incorporeu-hi els espinacs i les panses
escorregudes. Salpebreu-ho i aneu-ho remenant. Quan tingueu els espinacs mig
cuits, afegiu-hi 2/3 parts del vi, deixeu-ho reduir i reserveu-ho tot en calent.
Per
fer la salsa poseu la sobrassada en un pot, a foc suau. Quan estigui desfeta afegiu-hi la mel i la
mica del vi que teniu reservat. Emulsioneu-ho
tot fins que tingui textura de salsa de tomàquet. Si cal, podeu afegir-hi una mica d’aigua.
Reserveu la salsa calenta.
Per
a fer el bacallà, unteu els talls amb oli d’oliva, poseu-los en una safata i
coeu-los al forn a 90º durant uns 10/15 minuts.
Per
muntar el plat, barregeu la gelatina que ha deixat anar el bacallà amb els
espinacs, poseu una mica d’aquests espinacs a la base, al damunt els talls de
bacallà i per damunt la salsa de sobrassada. Serviu-ho calent
RECOMANACIONS:
Si
guardeu uns quants pinyons per tirar al damunt de la salsa, ajudarà a la
decoració.
Els
espinacs els podeu canviar per altres verdures, com les bledes o el broco li.
El
bacallà també el podeu fer confitat a baixa temperatura.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada