BACALLÀ AMB ESPINACS I SALSA DE SOBRASSADA I MEL


BACALLÀ AMB ESPINACS I SALSA DE SOBRASSADA I MEL


Un conjunt d’ingredients amb garantia de bons resultats

INGREDIENTS:

  •   Espinacs frescos
  •   Dues cullerades de panses
  •   Dues cullerades de pinyons
  •   Un got de vi blanc sec
  •   4 talls de morro de bacallà dessalat
  •   75 gr. de sobrassada de qualitat
  •   2 cullerades de mel
  •   Oli, sal i pebre

ELABORACIÓ:

Rehidrateu les panses amb el vi blanc fins que estiguin inflades.
Per a fer els espinacs, poseu un raig d’oli en una paella, tireu-hi els pinyons, i quan comencin a estar daurats, incorporeu-hi els espinacs i les panses escorregudes. Salpebreu-ho i aneu-ho remenant. Quan tingueu els espinacs mig cuits, afegiu-hi 2/3 parts del vi, deixeu-ho reduir i reserveu-ho tot en calent.
Per fer la salsa poseu la sobrassada en un pot, a foc suau.  Quan estigui desfeta afegiu-hi la mel i la mica del vi que teniu reservat.  Emulsioneu-ho tot fins que tingui textura de salsa de tomàquet.  Si cal, podeu afegir-hi una mica d’aigua. Reserveu la salsa calenta.
Per a fer el bacallà, unteu els talls amb oli d’oliva, poseu-los en una safata i coeu-los al forn a 90º durant uns 10/15 minuts.
Per muntar el plat, barregeu la gelatina que ha deixat anar el bacallà amb els espinacs, poseu una mica d’aquests espinacs a la base, al damunt els talls de bacallà i per damunt la salsa de sobrassada. Serviu-ho calent

RECOMANACIONS:

Si guardeu uns quants pinyons per tirar al damunt de la salsa, ajudarà a la decoració.
Els espinacs els podeu canviar per altres verdures, com les bledes o el broco li.
El bacallà també el podeu fer confitat a baixa temperatura.

Comentaris

Les més populars