PASTÍS DE LLIMONA (fet amb microones)
PASTÍS DE LLIMONA (fet amb microones)
Per
primera vegada farem servir el microones com a eina per coure.
Farem
un pastís de cocció ràpida i de gust i textura molt delicats.
INGREDIENTS:
Per a la base:
ü 210
gr. de farina
ü 5
cullerades de sucre llustre
ü 115
gr. de mantega
ü Ratlladura
de la pela d’una llimona
Per el farcit
ü 400
gr. de sucre
ü 6
ous
ü El
suc de dues llimones
ü 2
cullerades de farina
ü 2
culleradetes de cafè, de llevat en pols
ü 1
culleradeta de cafè, de sal
ü La
ratlladura de la pell de tres llimones
ELABORACIÓ :
Comenceu
preparant la base:
Dins
d’un bol barregeu la farina, el sucre i la pela de la llimona. Desfeu la mantega amb el microones durant 1/2
minut, perquè quedi molt tova, i incorporeu-la al bol. Pasteu-ho fins que
tingueu una bola.
Folreu
un motlle que pugui anar al microones amb paper de forn, i ompliu la base amb
la massa de farina, sucre i mantega que teniu preparada. Repartiu-la mirant de
que tingui el mateix gruix per tot
arreu.
Un
cop tingueu la base preparada, coeu-la al
microones durant 4 minuts, i reserveu-la.
Per
a fer el farcit poseu en un bol el sucre, els ous, el suc de llimona i la
ratlladura de llimona, i bateu-ho amb unes barnilles fins que escumin. Després
afegiu-hi la farina, el llevat i la sal, i continueu batent-ho fins que no
quedi cap grumoll.
Aboqueu
aquesta crema damunt de la base que teníeu reservada, i coeu-ho al microones
uns 6/7 minuts, fins que veieu que la part central no està líquida.
Deixeu
que es refredi i després guardeu-ho a la nevera durant un mínim de 2 o 3 hores,
i ja es pot menjar.
El
podeu acabar amb sucre llustre o amb coco ratllat empolsinat al damunt.
RECOMANACIONS:
Cada
microones, igual que cada forn, és un món. Caldrà adaptar els temps segons la
potencia del vostre. Aquí els temps són
a potència màxima del meu, però si en el
vostre podeu marcar els W. Treballeu a
700 W.
Aquest
pastís està millor fins i tot d’un dia per l’altre, perquè el temps de nevera
ajuda a compactar-lo , però sempre tindrà una textura suau i refrescant.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada