PASTÍS DE LLIMONA (fet amb microones)


PASTÍS DE LLIMONA  (fet amb microones)


Per primera vegada farem servir el microones com a eina per coure.
Farem un pastís de cocció ràpida i de gust i textura molt delicats.

INGREDIENTS:

Per a la base:

ü  210 gr. de farina
ü  5 cullerades de sucre llustre
ü  115 gr. de mantega
ü  Ratlladura de la pela d’una llimona

Per el farcit

ü  400 gr. de sucre
ü  6 ous
ü  El suc de dues llimones
ü  2 cullerades de farina
ü  2 culleradetes de cafè, de llevat en pols
ü  1 culleradeta de cafè, de sal
ü  La ratlladura de la pell de tres llimones

ELABORACIÓ :

Comenceu preparant la base:
Dins d’un bol barregeu la farina, el sucre i la pela de la llimona.  Desfeu la mantega amb el microones durant 1/2 minut, perquè quedi molt tova, i incorporeu-la al bol. Pasteu-ho fins que tingueu una bola.
Folreu un motlle que pugui anar al microones amb paper de forn, i ompliu la base amb la massa de farina, sucre i mantega que teniu preparada. Repartiu-la mirant de que  tingui el mateix gruix per tot arreu.
Un cop tingueu la base preparada, coeu-la al  microones durant 4 minuts, i reserveu-la.
Per a fer el farcit poseu en un bol el sucre, els ous, el suc de llimona i la ratlladura de llimona, i bateu-ho amb unes barnilles fins que escumin. Després afegiu-hi la farina, el llevat i la sal, i continueu batent-ho fins que no quedi cap grumoll.
Aboqueu aquesta crema damunt de la base que teníeu reservada, i coeu-ho al microones uns 6/7 minuts, fins que veieu que la part central no està líquida.
Deixeu que es refredi i després guardeu-ho a la nevera durant un mínim de 2 o 3 hores, i ja es pot menjar.
El podeu acabar amb sucre llustre o amb coco ratllat empolsinat al damunt.

RECOMANACIONS:

Cada microones, igual que cada forn, és un món. Caldrà adaptar els temps segons la potencia del vostre.  Aquí els temps són a potència màxima del meu,  però si en el vostre podeu marcar  els W. Treballeu a 700 W.
Aquest pastís està millor fins i tot d’un dia per l’altre, perquè el temps de nevera ajuda a compactar-lo , però sempre tindrà una textura suau i refrescant.         

Comentaris

Les més populars