FIDEUA DE BOLETS I PERNIL


FIDEUA DE BOLETS I PERNIL


Una de les múltiples possibilitats que ens poden oferir els fideus

INGREDIENTS:

  •   300 gr. de fideus prims
  •   1 ceba petita
  •   100 gr. de pernil
  •   200 gr. de bolets variats
  •   4 tomàquets secs rehidratats
  •   1 copa de vi ranci
  •   1 litre de brou vegetal
  •   Julivert fresc, tallat petit.
  •   Sal i pebre


ELABORACIÓ:

Rossegeu els fideus amb una mica d’oli fins que estiguin torradets i reserveu-los.  Netegeu els bolets  i talleu-los petits. Fregiu-los amb una mica d’oli i reserveu-los.  A la mateixa cassola, fregiu-hi la ceba tallada petita, a foc lent i tapada, fins que estigui cuita i transparent.  Afegiu-hi el pernil tallat a daus petits.  Coeu-ho tot plegat un parell de minuts i després incorporeu-hi els bolets que teniu reservats.  Tritureu amb una batedora els tomàquets secs i afegiu la polpa que us quedi a la cassola.  Per acabar, tireu-hi el vi ranci i deixeu-ho reduir fins que perdi l’alcohol.
Incorporeu-hi el fideus i el brou vegetal calent.  Rectifiqueu de sal i pebre i deixeu que es cogui tot plegat fins que estiguin cuits el fideus.  Empolsineu-ho amb julivert picat i ja els podeu servir.

 RECOMANACIONS:

Els darrers minuts de la cocció els podeu fer al forn, així aconseguireu que quedin més eixuts i amb la presentació característica de les ”fideuas”, amb el fideus de punta.




Comentaris

Les més populars