FILET DE PORC FARCIT DE CEBA CARAMEL·LITZADA I SALSA DE MOSTASSA


FILET DE PORC FARCIT DE CEBA CARAMEL·LITZADA I SALSA DE MOSTASSA

Malgrat sembli un plat  de complicada elaboració, val la pena dedicar-hi una estoneta doncs segur que tindreu l’èxit assegurat al portar-ho a taula .

INGREDIENTS :

ü  600 gr. de filet de porc.
ü  Sal i pebre

Per a la ceba caramel·litzada:

ü  ½ kg de ceba
ü  50 gr. de mantega
ü  50 gr. de sucre morè
ü  100 ml de vi negre
ü  50 ml de vinagre

Per a la salsa de mostassa:

ü  500 ml. de crema de llet
ü  50 gr. de mostassa
ü  una cullerada de fons de carn
ü  sal i pebre.

ELABORACIÓ:

Talleu la carn a daus d’uns 100 gr. cadascun i poseu-los al congelador uns 15 minuts per poder-los treballar millor.  Un cop estiguin una mica durs i utilitzant un estri per a treure els cors de les pomes, feu un forat al centre de cada dau i reserveu-los.
Per a fer la ceba, talleu-la a juliana i poseu-la en una paella amb la mantega i un polsim de sal i coeu-la a foc lent i tapada fins que estigui transparent (aproximadament uns 15 minuts), incorporeu-hi el sucre, el vinagre i el vi i coeu-ho tot plegat fins que quedi de textura de melmelada.  Retireu-ho del foc i reserveu-ho.
Per a fer la salsa de mostassa poseu els ingredients en una paella al foc i deixeu que la salsa es lligui i redueixi una mica.  Rectifiqueu de sal i pebre i reserveu en calent.

Per a muntar el plat:

Ompliu els forats que heu fet  al daus de carn, amb la ceba i tapeu-los  fent  uns taps, aprofitant una mica de la carn que heu tret. Salpebreu el daus i coeu-los per totes bandes, en un planxa, amb unes gotetes d’oli.
Quan estigui cuita la carn al vostre gust, poseu-la al plat de servir i tireu-hi per damunt la salsa de mostassa.

RECOMANACIONS:

A l’hora de fer la ceba caramel·litzada, podeu fer-ne més quantitat doncs és molt bona per acompanyar més plats.


Comentaris

Les més populars