FILET DE PORC FARCIT DE CEBA CARAMEL·LITZADA I SALSA DE MOSTASSA
FILET DE PORC FARCIT DE CEBA CARAMEL·LITZADA I SALSA DE MOSTASSA
Malgrat
sembli un plat de complicada elaboració,
val la pena dedicar-hi una estoneta doncs segur que tindreu l’èxit assegurat al
portar-ho a taula .
INGREDIENTS :
ü 600
gr. de filet de porc.
ü Sal
i pebre
Per a la ceba caramel·litzada:
ü ½
kg de ceba
ü 50
gr. de mantega
ü 50
gr. de sucre morè
ü 100
ml de vi negre
ü 50
ml de vinagre
Per a la salsa de mostassa:
ü 500
ml. de crema de llet
ü 50
gr. de mostassa
ü una
cullerada de fons de carn
ü sal
i pebre.
ELABORACIÓ:
Talleu
la carn a daus d’uns 100 gr. cadascun i poseu-los al congelador uns 15 minuts
per poder-los treballar millor. Un cop
estiguin una mica durs i utilitzant un estri per a treure els cors de les
pomes, feu un forat al centre de cada dau i reserveu-los.
Per a
fer la ceba, talleu-la a juliana i poseu-la en una paella amb la mantega i un
polsim de sal i coeu-la a foc lent i tapada fins que estigui transparent
(aproximadament uns 15 minuts), incorporeu-hi el sucre, el vinagre i el vi i
coeu-ho tot plegat fins que quedi de textura de melmelada. Retireu-ho del foc i reserveu-ho.
Per a fer
la salsa de mostassa poseu els ingredients en una paella al foc i deixeu que la
salsa es lligui i redueixi una mica. Rectifiqueu
de sal i pebre i reserveu en calent.
Per a muntar el plat:
Ompliu
els forats que heu fet al daus de carn,
amb la ceba i tapeu-los fent uns taps, aprofitant una mica de la carn que
heu tret. Salpebreu el daus i coeu-los per totes bandes, en un planxa, amb unes
gotetes d’oli.
Quan
estigui cuita la carn al vostre gust, poseu-la al plat de servir i tireu-hi per
damunt la salsa de mostassa.
RECOMANACIONS:
A
l’hora de fer la ceba caramel·litzada, podeu fer-ne més quantitat doncs és molt
bona per acompanyar més plats.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada