SOPA DE TONYINA


SOPA DE TONYINA

  
La tonyina en conserva pot ser la base per a bons plats, com és el cas d’aquesta sopa.

 INGREDIENTS:

Per a fer la sopa:

ü  1 litre de brou de peix
ü  1 cullerada de “rouille”
ü  4 llesques de pa de motlle
ü  4 llaunes de 50 gr. de tonyina
ü  1 cullerada de salsa de tomàquet
ü  Sal i pebre

Per fer el brou:

ü  Caps i espines de rap o de lluç
ü  1 porro
ü  1 ceba mitjana
ü  1 pastanaga
ü  1 copa de vi blanc
ü  Pebre vermell dolç

Per a fer la “rouille”

ü  1 cullerada de maionesa
ü  1 cullerada de salsa de tomàquet
ü  2 cullerades de brou
ü  1 gra d’all
ü  1 polsim de safrà
ü  1 patata petita bullida

 ELABORACIÓ:

Abans de res farem el brou.  Poseu un raig d’oli en una olla i fregiu-hi el porro, la pastanaga i la ceba tallat petit.  Quan sigui cuit, tireu-hi el vi i deixeu que redueixi.  Després incorporeu-hi el peix i dues cullerades de pebre vermell dolç.  Fregiu-ho tot plegat un parell de minuts i afegiu-hi un litre d’aigua.  Feu-ho bullir tot plegat 20 minuts.  Coleu-ho i reserveu el caldo.
Per a fer la rouille, poseu els ingredients en un pot per a batedora i tritureu-ho fins tenir una salsa homogènia.
I ara farem la sopa.  Poseu 3 llaunes de tonyina en una olla i fregiu-la durant un parell de minuts amb el seu propi oli.  Després incorporeu-hi el brou i una cullerada de rouille.  Coeu-ho tot plegat un parell de minuts, i tritureu-ho amb l’ajut d’una batedora, rectifiqueu de sal i pebre  i reserveu-ho calent.
Per acabar, barregeu en un bol una cullerada de salsa de tomàquet amb la llauna de tonyina que us queda, i aixafeu-la amb una forquilla fins tenir una pasta homogènia.  Torreu les llesques de pa de motlle i escampeu-hi la pasta pel damunt.  Talleu les llesques a quadrats petits per a fer entrebancs.
En el moment de servir la sopa, tireu els entrebancs al damunt.

RECOMANACIONS:

Si trobeu que la sopa us agrada un pèl més espessa, abans de triturar-la, feu-hi bullir una llesca de pa de motlle.

Comentaris

Les més populars