SOPA DE TONYINA
SOPA DE TONYINA
La
tonyina en conserva pot ser la base per a bons plats, com és el cas d’aquesta
sopa.
INGREDIENTS:
Per a fer la sopa:
ü 1 litre de
brou de peix
ü 1
cullerada de “rouille”
ü 4
llesques de pa de motlle
ü 4
llaunes de 50 gr. de tonyina
ü 1
cullerada de salsa de tomàquet
ü Sal
i pebre
Per fer el brou:
ü Caps
i espines de rap o de lluç
ü 1
porro
ü 1
ceba mitjana
ü 1
pastanaga
ü 1
copa de vi blanc
ü Pebre
vermell dolç
Per a fer la “rouille”
ü 1
cullerada de maionesa
ü 1
cullerada de salsa de tomàquet
ü 2
cullerades de brou
ü 1
gra d’all
ü 1
polsim de safrà
ü 1
patata petita bullida
ELABORACIÓ:
Abans
de res farem el brou. Poseu un raig
d’oli en una olla i fregiu-hi el porro, la pastanaga i la ceba tallat
petit. Quan sigui cuit, tireu-hi el vi i
deixeu que redueixi. Després
incorporeu-hi el peix i dues cullerades de pebre vermell dolç. Fregiu-ho tot plegat un parell de minuts i
afegiu-hi un litre d’aigua. Feu-ho
bullir tot plegat 20 minuts. Coleu-ho i
reserveu el caldo.
Per a
fer la rouille, poseu els ingredients en un pot per a batedora i tritureu-ho
fins tenir una salsa homogènia.
I ara
farem la sopa. Poseu 3 llaunes de
tonyina en una olla i fregiu-la durant un parell de minuts amb el seu propi
oli. Després incorporeu-hi el brou i una
cullerada de rouille. Coeu-ho tot plegat
un parell de minuts, i tritureu-ho amb l’ajut d’una batedora, rectifiqueu de
sal i pebre i reserveu-ho calent.
Per
acabar, barregeu en un bol una cullerada de salsa de tomàquet amb la llauna de
tonyina que us queda, i aixafeu-la amb una forquilla fins tenir una pasta
homogènia. Torreu les llesques de pa de
motlle i escampeu-hi la pasta pel damunt.
Talleu les llesques a quadrats petits per a fer entrebancs.
En el
moment de servir la sopa, tireu els entrebancs al damunt.
RECOMANACIONS:
Si
trobeu que la sopa us agrada un pèl més espessa, abans de triturar-la, feu-hi
bullir una llesca de pa de motlle.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada