COTNES DE CANSALADA (torreznos, chicharrones,...)

 

COTNES DE CANSALADA  (torreznos, chicharrones,...)

 

Un acompanyament de molts plats catalans, con el trinxat o les mongetes, que també és molt popular a diferents regions d’Espanya amb diferents noms.

INGREDIENTS:

  •   Cansalada del coll
  •   Fulles de llorer
  •   Ceba
  •   Sal, pebre i Oli

ELABORACIÓ:

Talleu o demaneu que us tallin la cansalada a talls d’un parell de centímetres de gruix. Salpebreu-la i poseu-la en una olla coberta d’aigua amb les fulles de llorer i la ceba. Bulliu-ho tot plegat durant un hora i mitja. Traieu la cansalada,  eixugueu-la i deixeu-la refredar. Un cop freda fregiu-la amb oli molt calent molt abundant fins que sigui de color daurat. I ja es pot servir.

RECOMANACIONS:

Tingueu cura de tapar la paella o la fregidora on fregiu les rostes ja que esquitxa molt i correu el risc de cremar-vos i d’omplir la cuina d’oli.

Si la cansalada és virada, molt millor.

Podeu donar un toc final empolsinant al damunt una mica d’escates de sal.

Amb aquestes rostes podeu acompanyar molts plat o simplement tallar-les a talls petits i servir-les com aperitiu. Segur que triomfareu. Es tracta de que quedin cruixents per fora i molt meloses a l’interior.

 

 

Comentaris

Les més populars