COTNES DE CANSALADA (torreznos, chicharrones,...)
COTNES DE CANSALADA (torreznos, chicharrones,...)
Un
acompanyament de molts plats catalans, con el trinxat o les mongetes, que també
és molt popular a diferents regions d’Espanya amb diferents noms.
INGREDIENTS:
- Cansalada
del coll
- Fulles de
llorer
- Ceba
- Sal,
pebre i Oli
ELABORACIÓ:
Talleu
o demaneu que us tallin la cansalada a talls d’un parell de centímetres de
gruix. Salpebreu-la i poseu-la en una olla coberta d’aigua amb les fulles de
llorer i la ceba. Bulliu-ho tot plegat durant un hora i mitja. Traieu la
cansalada, eixugueu-la i deixeu-la
refredar. Un cop freda fregiu-la amb oli molt calent molt abundant fins que
sigui de color daurat. I ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
Tingueu
cura de tapar la paella o la fregidora on fregiu les rostes ja que esquitxa
molt i correu el risc de cremar-vos i d’omplir la cuina d’oli.
Si
la cansalada és virada, molt millor.
Podeu
donar un toc final empolsinant al damunt una mica d’escates de sal.
Amb
aquestes rostes podeu acompanyar molts plat o simplement tallar-les a talls
petits i servir-les com aperitiu. Segur que triomfareu. Es tracta de que quedin
cruixents per fora i molt meloses a l’interior.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada