CAP DE LOM AL FORN
CAP DE LOM AL FORN
Aprofitem
que és dijous llarder per a fer una recepta amb carn de porc.
INGREDIENTS:
Per a la salsa:
- 4
cullerades de mel
- 2
cullerades de mostassa
- Un
raig de vinagre balsàmic
- 1
cullerada de gingebre ratllat
Per
al plat:
- 1
peça de cap de llom
- 2
cebes de figueres
- 3
pastanagues
- 3
patates mitjanes
- Oli
d’oliva
- Sal
i pebre
ELABORACIÓ:
Prepareu
la salsa per amanir la carn. Poseu en un bol tots els ingredients i remeneu
fins que estigui tot ben emulsionat i reserveu-la.
Prepareu
una plata que pugui anar al forn i poseu-hi la ceba tallada a juliana, les
pastanagues pelades i tallades a trossos mitjans i les patates pelades i
tallades a rodelles de ½ cm de gruix. Salpebreu-ho
i ruixeu-ho amb un raig d’oli.
Prepareu
la carn. Talleu-la a trossos d’uns 250/300 gr. Aproximadament. Salpebreu-la
abundantment i aneu-la banyant amb la salsa, vigilant que quedi ben sucada.
Poseu
els talls damunt les verdures i un cop tingueu tota la carn llesta, tireu
damunt les verdures la resta de la salsa de banyar la carn.
Tapeu
la safata amb paper d’alumini i coeu-ho al forn a 180º durant un hora i mitja. Destapeu-ho
i coeu-ho destapat 20 minuts més perquè quedi daurat.
Serviu-ho
acompanyat amb les verdures
RECOMANACIONS:
Si
teniu temps, encara queda més tendra si la coeu a 90º dues hores i mitja tapat,
i mitja hora més destapada.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada