CAP DE LOM AL FORN

 

CAP DE LOM AL FORN


Aprofitem que és dijous llarder per a fer una recepta amb carn de porc.

INGREDIENTS:

Per a la salsa:

  •   4 cullerades de mel
  •   2 cullerades de mostassa
  •   Un raig de vinagre balsàmic
  •   1 cullerada de gingebre ratllat

Per al plat: 

  •   1 peça de cap de llom
  •   2 cebes de figueres
  •   3 pastanagues
  •   3 patates mitjanes
  •   Oli d’oliva
  •   Sal i pebre

ELABORACIÓ:

Prepareu la salsa per amanir la carn. Poseu en un bol tots els ingredients i remeneu fins que estigui tot ben emulsionat i reserveu-la.

Prepareu una plata que pugui anar al forn i poseu-hi la ceba tallada a juliana, les pastanagues pelades i tallades a trossos mitjans i les patates pelades i tallades a rodelles de ½ cm de gruix.  Salpebreu-ho i ruixeu-ho amb un raig d’oli.

Prepareu la carn. Talleu-la a trossos d’uns 250/300 gr. Aproximadament. Salpebreu-la abundantment i aneu-la banyant amb la salsa, vigilant que quedi ben sucada.

Poseu els talls damunt les verdures i un cop tingueu tota la carn llesta, tireu damunt les verdures la resta de la salsa de banyar la carn.

Tapeu la safata amb paper d’alumini i coeu-ho al forn a 180º durant un hora i mitja. Destapeu-ho i coeu-ho destapat 20 minuts més perquè quedi daurat.

Serviu-ho acompanyat amb les verdures

RECOMANACIONS:

Si teniu temps, encara queda més tendra si la coeu a 90º dues hores i mitja tapat, i mitja hora més destapada.

 

Comentaris

Les més populars