PASTIS DOLÇ DE ROCAFORT
PASTIS DOLÇ DE ROCAFORT
Avui ajuntarem dues costums molt arrelades, acabar
els àpats amb dolç o amb formatge, o sigui un pastis dolç de formatge blau,
basat en una idea de Carme Ruscalleda
INGREDIENTS:
- 6 ous
- 120 gr. de sucre
- 160 gr. de farina
- 30 gr. de llet
- 400 gr. de formatge rocafort
- 200 gr. de panses de Corint sense pinyol
- 100 gr. d’orellanes (albercocs secs)
ELABORACIÓ:
Folreu un motlle de pastis amb paper de forn i
escampeu per damunt de forma uniforme
les panses, les orellanes i el formatge tallat a daus, i reserveu.
En un bol i amb l’ajut d’una batedora elèctrica de
barnilles, munteu els ous amb el sucre, fins que tingui un color clar i una
consistència forta. Afegiu-hi la farina
tamisada, la mantega fosa i la llet i remeneu amb cura de no desmuntar-ho
gaire fins tenir una crema homogènia.
Aboqueu aquesta crema al motlle que teniu preparat
amb els fruit secs i el formatge i coeu-ho al forn a 190º uns 15 minuts.
Deixeu-ho refredar abans de desemmotllar-ho.
RECOMANACIONS:
És recomanable mullar la superfície del pastis,
just abans de servir-ho, amb una mica de moscatell.
En lloc de rocafort, podeu fe servir qualsevol
formatge blau.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada