PASTIS DOLÇ DE ROCAFORT


PASTIS DOLÇ DE ROCAFORT


Avui ajuntarem dues costums molt arrelades, acabar els àpats amb dolç o amb formatge, o sigui un pastis dolç de formatge blau, basat en una idea de Carme Ruscalleda

INGREDIENTS:

  •   6 ous
  •   120 gr. de sucre
  •   160 gr. de farina
  •   30 gr. de llet
  •   400 gr. de formatge rocafort
  •   200 gr. de panses de Corint sense pinyol
  •   100 gr. d’orellanes  (albercocs secs)

ELABORACIÓ:

Folreu un motlle de pastis amb paper de forn i escampeu per damunt  de forma uniforme les panses, les orellanes i el formatge tallat a daus, i reserveu.
En un bol i amb l’ajut d’una batedora elèctrica de barnilles, munteu els ous amb el sucre, fins que tingui un color clar i una consistència forta.  Afegiu-hi la farina tamisada, la mantega fosa i la llet i remeneu amb cura de no desmuntar-ho gaire  fins tenir una crema homogènia.
Aboqueu aquesta crema al motlle que teniu preparat amb els fruit secs i el formatge i coeu-ho al forn a 190º uns 15 minuts.
Deixeu-ho refredar abans de desemmotllar-ho.

RECOMANACIONS:

És recomanable mullar la superfície del pastis, just abans de servir-ho, amb una mica de moscatell.
En lloc de rocafort, podeu fe servir qualsevol formatge blau.

Comentaris

Les més populars