PA RÀPID A LA ITALIANA


PA RÀPID A LA  ITALIANA


Per a les persones que tenim presa, és sempre un problema fer pa de la forma tradicional, amb massa mare, però si fem servir llevat químic, també podem tenir uns bons resultats.

INGREDIENTS:

  •   300 gr. de farina de blat
  •   1 sobre de llevat “Royal” de16 gr.
  •   5 gr. de sal
  •   170 gr. de formatge “Parmesà” o “Grana  Padano”
  •   20 gr. de cibulet
  •   3 iogurts grecs
  •   2 ous
  •   2 polsims de sucre
  •   Un polsim de pebre negra mòlt

ELABORACIÓ:

Prepareu el motlle que fareu servir untant-lo amb mantega, després empolsineu-lo amb farina i reserveu-lo.
Preescalfeu el forn a 210º.
Barregeu la farina, el llevat i la sal i tamiseu-ho.  Afegiu-hi el formatge tallat a daus molt petits i el pebre mòlt. En un altre bol bateu els ous, afegiu-hi els iogurts, el cibulet picat petit, barregeu-lo tot a consciència. Després incorporeu-hi la farina, i pasteu-ho bé tot plegat.  Quan la massa sigui ben homogènia, poseu-la a dins del motlle, tapeu-lo amb paper de plata i coeu-ho durant  uns 25 minuts.
Passat aquest temps destapeu el motlle, pinteu el pa amb ou batut i empolsineu-lo amb una mica de farina.  Continueu la cocció uns  5 o 6 minuts més, vigilant que no es cremi.
Quan el pa estigui cuit traieu-lo del forn i deixeu-lo reposar durant uns 10 minuts. Després ja el podeu desemmotllar i esperar que es refredi per menjar-lo.  

RECOMANACIONS.

Aquest pa és ideal per a menjar-lo sucat amb tomàquet i amb un bon pernil.
Com sempre, els temps de cocció depenen molt de cada forn però aquests estan força correctes. 


Comentaris

Les més populars