PA RÀPID A LA ITALIANA
PA RÀPID A LA ITALIANA
Per a les persones que tenim presa, és sempre un
problema fer pa de la forma tradicional, amb massa mare, però si fem servir
llevat químic, també podem tenir uns bons resultats.
INGREDIENTS:
- 300 gr. de farina de blat
- 1 sobre de llevat “Royal” de16 gr.
- 5 gr. de sal
- 170 gr. de formatge “Parmesà” o “Grana Padano”
- 20 gr. de cibulet
- 3 iogurts grecs
- 2 ous
- 2 polsims de sucre
- Un polsim de pebre negra mòlt
ELABORACIÓ:
Prepareu el motlle que fareu servir untant-lo amb
mantega, després empolsineu-lo amb farina i reserveu-lo.
Preescalfeu el forn a 210º.
Barregeu la farina, el llevat i la sal i tamiseu-ho.
Afegiu-hi el formatge tallat a daus molt
petits i el pebre mòlt. En un altre bol bateu els ous, afegiu-hi els iogurts,
el cibulet picat petit, barregeu-lo tot a consciència. Després incorporeu-hi la
farina, i pasteu-ho bé tot plegat. Quan la
massa sigui ben homogènia, poseu-la a dins del motlle, tapeu-lo amb paper de
plata i coeu-ho durant uns 25 minuts.
Passat aquest temps destapeu el motlle, pinteu el
pa amb ou batut i empolsineu-lo amb una mica de farina. Continueu la cocció uns 5 o 6 minuts més, vigilant que no es cremi.
Quan el pa estigui cuit traieu-lo del forn i
deixeu-lo reposar durant uns 10 minuts. Després ja el podeu desemmotllar i esperar
que es refredi per menjar-lo.
RECOMANACIONS.
Aquest pa és ideal per a menjar-lo sucat amb
tomàquet i amb un bon pernil.
Com sempre, els temps de cocció depenen molt de
cada forn però aquests estan força correctes.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada