ESPAGUETIS AL CURRY -- PASTA ITALIANA --


ESPAGUETIS AL CURRY  --   PASTA ITALIANA --


3 tasses de Farina, 4 Ous grans i Sal

 Tipus de pasta:

Pasta Fresca
Pasta Seca ( és la pasta Fresca deixada eixugar penjada durant unes dues hores)

Cocció:

Amb abundant aigua bullint amb sal i un  raig d’oli (un dels errors clàssics és posar  poca aigua)
Un cop està bullint l’aigua es posa la pasta, remenant durant uns 10 a 20 segons per evitar que s’enganxi

El temps total de cocció variarà segons la forma de la pasta (Macarrons, Espaguettis, Tortellinis, etc) i si és pasta fresca o seca (La pasta fresca necessita menys temps  de 2 a 4 minuts, i la pasta seca més temps de 10 a 14 minuts)
Un cop estan cuits, s’escorren passant-los per un colador, si es fan servir al moment no cal rentar-los però si els hem de guardar s’han de rentar amb abundant aigua freda.  Si els guardem dins d’un tupper tancat a la nevera poden aguantar bé fins a 3 o 4 dies.

Al Dente: és una expressió típica per definir el punt ideal de cocció de la pasta, no cal saber italià per entendre el seu significat. Està al dente quan està tova però no es desfà a la boca, s’ha de mastegar, només es pot saber si està al punt mossegant-la, ha d’oferir certa resistència a les dents però no ha d’estar ni seca ni dura per el centre.
 
 ESPAGUETIS AL CURRY      

 EL CURRY no es  una espècie sinó un preparat
d’ espècies, i fins i tot una filosofia a l’hora d’entendre  la cuina, per lo minuciós de la seva preparació.
És molt popular a l’Índia i en general a tot l’Orient, tenint moltes varietats i formes d’elaborar.
Nosaltres farem servir Curry preparat  (preferiblement en Salsa)

 INGREDIENTS per 4 persones

ü  ½ Kg de Espaguetis
ü  8 cullaradetes de salsa de Curry
ü  un pit de pollastre a filets
ü  200 gr. de Formatge rallat
ü  850 gr. de crema de llet
ü  mantega
ü  sal i pebre

 ELABORACIÓ

Courem els espaguettis segons hem explicat abans i els reservarem.
En una paella amb una mica de mantega fregirem el pit de pollastre, quan estigui cuit el tallarem a daus petits y també el reservarem.

Per fer la salsa posarem dins d’un pot la crema de llet, el formatge rallat, el Curry, i ho posarem a foc lent sense deixar de remenar  fins que estigui cremosa, (si no ens queda gaire cremosa afegim una mica més de formatge). Tirem la sal i el pebre al gust i si la volem encara més forta de sabor podem tirar mes salsa de curry.

Amb la salsa feta podem passar a  muntar els plats, posant primer els espaguettis, per sobre la salsa segons gust y per damunt els daus de pollastre.

Que disfruteu d’aquest plat entre  Europeu i Oriental.





Comentaris

Les més populars