ESPAGUETIS AL CURRY -- PASTA ITALIANA --
ESPAGUETIS AL CURRY -- PASTA ITALIANA --
3
tasses de Farina, 4 Ous grans i Sal
Tipus
de pasta:
Pasta Fresca
Pasta Seca ( és la pasta Fresca deixada eixugar penjada durant unes dues
hores)
Cocció:
Amb abundant aigua bullint amb sal i un
raig d’oli (un dels errors clàssics és posar poca aigua)
Un cop està bullint l’aigua es posa la pasta, remenant durant uns 10 a 20
segons per evitar que s’enganxi
El temps total de cocció variarà segons la forma de la pasta (Macarrons,
Espaguettis, Tortellinis, etc) i si és pasta fresca o seca (La pasta fresca
necessita menys temps de 2 a 4 minuts, i
la pasta seca més temps de 10 a 14 minuts)
Un cop estan cuits, s’escorren passant-los per un colador, si es fan
servir al moment no cal rentar-los però si els hem de guardar s’han de rentar
amb abundant aigua freda. Si els guardem
dins d’un tupper tancat a la nevera poden aguantar bé fins a 3 o 4 dies.
Al Dente: és una expressió típica per definir el punt ideal de cocció de
la pasta, no cal saber italià per entendre el seu significat. Està al dente
quan està tova però no es desfà a la boca, s’ha de mastegar, només es pot saber
si està al punt mossegant-la, ha d’oferir certa resistència a les dents però no
ha d’estar ni seca ni dura per el centre.
d’ espècies, i fins i tot una filosofia a l’hora
d’entendre la cuina, per lo minuciós de
la seva preparació.
És molt popular a l’Índia i en general a tot
l’Orient, tenint moltes varietats i formes d’elaborar.
Nosaltres farem servir Curry preparat (preferiblement en Salsa)
INGREDIENTS
per 4 persones
ü ½ Kg de Espaguetis
ü 8 cullaradetes de salsa de Curry
ü un pit de pollastre a filets
ü 200 gr. de Formatge rallat
ü 850 gr. de crema de llet
ü mantega
ü sal i pebre
ELABORACIÓ
Courem els espaguettis segons hem explicat abans i
els reservarem.
En una paella amb una mica de mantega fregirem el
pit de pollastre, quan estigui cuit el tallarem a daus petits y també el
reservarem.
Per fer la salsa posarem dins d’un pot la crema de
llet, el formatge rallat, el Curry, i ho posarem a foc lent sense deixar de
remenar fins que estigui cremosa, (si no
ens queda gaire cremosa afegim una mica més de formatge). Tirem la sal i el
pebre al gust i si la volem encara més forta de sabor podem tirar mes salsa de
curry.
Amb la salsa feta podem passar a muntar els plats, posant primer els
espaguettis, per sobre la salsa segons gust y per damunt els daus de pollastre.
Que disfruteu d’aquest plat entre Europeu i Oriental.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada