BRANDADA DE BACALLÀ I GAMBES


BRANDADA DE BACALLÀ I GAMBES


I amb la quaresma arriba el bacallà, un plaer per als sentits.
Avui una deliciosa combinació.

INGREDIENTS:

ü  500 gr. de bacallà esqueixat i dessalat
ü  6 gambés mitjanes
ü  300 gr. de gambes vermelles petites (periquites)
ü  100 cc de crema de llet
ü  300 cc de llet
ü  50 gr. de mantega
ü  2 cullerades de farina
ü  1 gra d’all
ü  1 bitxo
ü  ½ copa de conyac
ü  Oli d’oliva

ELABORACIÓ:

Poseu una paella al foc amb un bon raig d’oli i fregiu el gra d’all i el bitxo fins que l’all agafi color daurat. Retireu de la paella l’all i el bitxo i en el mateix oli fregiu les gambes petites uns dos o tres minuts, incorporeu el conyac i deixeu reduir un parell de minuts. Retireu la paella del foc, tritureu tot el contingut de la paella i després coleu-ho amb un colador xines i reserveu la crema obtinguda.
Poseu, en un pot al foc, la mantega; quan estigui desfeta afegiu-hi la farina; coeu-la uns segons i després incorporeu-hi la crema de gambes, la crema de llet, la llet i remeneu-ho tot plegat mentre es cou i agafa una textura espessa.
Per acabar, afegiu-hi el bacallà i tritureu-ho tot plegat fins obtenir una crema fina.  Coeu-ho tot junt un minut més, i retireu-ho del foc. 
En una paella amb oli, fregiu durant un parell de minuts les gambes i poseu-les damunt la brandada.  I ja es pot menjar.



Si us agraden els sabors més forts, abans de triturar el bacallà, afegiu-hi el gra d’all i el bitxo.
Prepareu un oli de julivert i tireu-ne un fil al damunt de la brandada.  Donarà aroma i sabor.   
Si peleu les gambes mitjanes abans d’afegir-les, seran més fàcils de menjar i a més, podeu incorporar les closques a la paella on fregiu les gambes petites.
Evidentment aquesta brandada es pot fer servir en altres plats com poden ser pebrots del piquillo farcits de brandada de bacallà.

Comentaris

Les més populars