BRANDADA DE BACALLÀ I GAMBES
BRANDADA DE BACALLÀ I GAMBES
I amb la quaresma arriba
el bacallà, un plaer per als sentits.
Avui una deliciosa
combinació.
INGREDIENTS:
ü 500
gr. de bacallà esqueixat i dessalat
ü 6
gambés mitjanes
ü 300
gr. de gambes vermelles petites (periquites)
ü 100
cc de crema de llet
ü 300
cc de llet
ü 50
gr. de mantega
ü 2
cullerades de farina
ü 1
gra d’all
ü 1
bitxo
ü ½
copa de conyac
ü Oli
d’oliva
ELABORACIÓ:
Poseu
una paella al foc amb un bon raig d’oli i fregiu el gra d’all i el bitxo fins
que l’all agafi color daurat. Retireu de la paella l’all i el bitxo i en el
mateix oli fregiu les gambes petites uns dos o tres minuts, incorporeu el
conyac i deixeu reduir un parell de minuts. Retireu la paella del foc, tritureu
tot el contingut de la paella i després coleu-ho amb un colador xines i
reserveu la crema obtinguda.
Poseu,
en un pot al foc, la mantega; quan estigui desfeta afegiu-hi la farina; coeu-la
uns segons i després incorporeu-hi la crema de gambes, la crema de llet, la
llet i remeneu-ho tot plegat mentre es cou i agafa una textura espessa.
Per
acabar, afegiu-hi el bacallà i tritureu-ho tot plegat fins obtenir una crema
fina. Coeu-ho tot junt un minut més, i
retireu-ho del foc.
En una
paella amb oli, fregiu durant un parell de minuts les gambes i poseu-les damunt
la brandada. I ja es pot menjar.
Si us
agraden els sabors més forts, abans de triturar el bacallà, afegiu-hi el gra
d’all i el bitxo.
Prepareu
un oli de julivert i tireu-ne un fil al damunt de la brandada. Donarà aroma i sabor.
Si
peleu les gambes mitjanes abans d’afegir-les, seran més fàcils de menjar i a
més, podeu incorporar les closques a la paella on fregiu les gambes petites.
Evidentment
aquesta brandada es pot fer servir en altres plats com poden ser pebrots del
piquillo farcits de brandada de bacallà.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada