ESPATLLA DE XAI A L’ESTIL D’EN MIQUEL
ESPATLLA DE XAI A L’ESTIL D’EN MIQUEL
Per engegar l’any, una
recepta contundent que va formar part del
menú de cap d’any del nostre restaurant
INGREDIENTS:
ü 2
espatlles de xai
ü ½
kg. de bolets variats
ü 2
pastanagues
ü 2
porros
ü 1
ceba
ü 2
tomàquets
ü 1
cabeça d’alls
ü Herbes
aromàtiques (farigola, romaní, orenga i julivert)
ü 2
cullerades de llard de porc
ü Oli
d’oliva
ü 2
cullerades de farina
ü 1
copa de vi blanc
ü Sal
i pebre
ELABORACIÓ:
En una plata per a anar
al forn poseu-hi totes les verdures tallades a juliana. Al damunt les espatlles de xai, prèviament
salpebrades. A sobre de cada espatlla
poseu-hi una mica de llard de porc.
Ruixeu-ho tot amb oli d’oliva i per acabar empolsineu-ho amb les herbes
aromàtiques. Poseu la plata al forn
pre-escalfat a 180º. Quan porti una
mitja hora de forn, gireu la carn i regueu-la amb la meitat del vi blanc. Mitja hora després, torneu-la a girar i
repetiu la mateixa operació. Mentre les
espatlles són al forn, podeu aprofitar per a coure els bolets. Poseu-los en una paella amb sal i pebre,
fregiu-los fins que hagin tret l’aigua i reserveu-los. Quan veieu que la carn és cuita,
(aproximadament 1 hora i quart o una hora i mitja), retireu la safata del forn. Traieu les espatlles de la safata i
col·loqueu-les damunt d’un foc.
Incorporeu la farina a les verdures, remeneu-ho i fregiu-ho una estona. Ompliu la safata amb aigua i feu-ho bullir
fins que redueixi a la meitat del seu volum.
Aprofiteu per anar traient del damunt l’espuma i l’excés de greix. Un cop hagi reduït, traieu-ho del foc, passeu
la salsa per un colador xinès i reserveu-la.
En el moment d’acabar el plat, poseu en una cassola les espatlles, la
salsa i els bolets i feu-ho bullir tot plegat uns 10 minuts més. I ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
Demaneu la vostra
carnisseria que us tallin les espatlles en dues o tres parts, sempre és mes
fàcil de repartir.
Si en lloc d’aigua, a les
verdures hi tireu brou vegetal, sempre quedarà més gustós.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada