ESPATLLA DE XAI A L’ESTIL D’EN MIQUEL


ESPATLLA DE XAI A L’ESTIL D’EN MIQUEL

 
Per engegar l’any, una recepta contundent que va formar part del  menú de cap d’any del nostre restaurant

INGREDIENTS:

ü  2 espatlles de xai
ü  ½ kg. de bolets variats
ü  2 pastanagues
ü  2 porros
ü  1 ceba
ü  2 tomàquets
ü  1 cabeça d’alls
ü  Herbes aromàtiques (farigola, romaní, orenga i julivert)
ü  2 cullerades de llard de porc
ü  Oli d’oliva
ü  2 cullerades de farina
ü  1 copa de vi blanc
ü  Sal i pebre

ELABORACIÓ:

En una plata per a anar al forn poseu-hi totes les verdures tallades a juliana.  Al damunt les espatlles de xai, prèviament salpebrades.  A sobre de cada espatlla poseu-hi una mica de llard de porc.  Ruixeu-ho tot amb oli d’oliva i per acabar empolsineu-ho amb les herbes aromàtiques.  Poseu la plata al forn pre-escalfat a 180º.  Quan porti una mitja hora de forn, gireu la carn i regueu-la amb la meitat del vi blanc.  Mitja hora després, torneu-la a girar i repetiu la mateixa operació.  Mentre les espatlles són al forn, podeu aprofitar per a coure els bolets.  Poseu-los en una paella amb sal i pebre, fregiu-los fins que hagin tret l’aigua i reserveu-los.  Quan veieu que la carn és cuita, (aproximadament 1 hora i quart o una hora i mitja),  retireu la safata del forn.  Traieu les espatlles de la safata i col·loqueu-les damunt d’un foc.  Incorporeu la farina a les verdures, remeneu-ho i fregiu-ho una estona.  Ompliu la safata amb aigua i feu-ho bullir fins que redueixi a la meitat del seu volum.  Aprofiteu per anar traient del damunt l’espuma i l’excés de greix.  Un cop hagi reduït, traieu-ho del foc, passeu la salsa per un colador xinès i reserveu-la.  En el moment d’acabar el plat, poseu en una cassola les espatlles, la salsa i els bolets i feu-ho bullir tot plegat uns 10 minuts més.  I ja es pot servir.

RECOMANACIONS: 

Demaneu la vostra carnisseria que us tallin les espatlles en dues o tres parts, sempre és mes fàcil de repartir.
Si en lloc d’aigua, a les verdures hi tireu brou vegetal, sempre quedarà més gustós.


Comentaris

Les més populars