“ CALLOS A LA OSONENCA” Cassola de porc
“
CALLOS A LA OSONENCA ” Cassola de porc
Amb el
porc també es pot fer, el popular plat del “callos” que habitualment es fa amb
vedella i sens dubte serien molt més típics de la nostra terra.
INGREDIENTS:
ü ½ careta de porc
ü 2
galtes de porc
ü 1
peu de porc
ü ½
botifarra negra
ü ½
botifarra blanca
ü 1
tall de xoriç
ü 1
ceba
ü 1
pebrot vermell
ü 1
pebrot verd
ü 2
fulles de llorer
ü Pebre
negre en gra
ü 2
cullerades de pebre vermell en dolç pols
ü 2
bitxos picants
ü 2
cullerades de farina
ü Oli
d’oliva
ü Sal
ELABORACIÓ:
Per a
començar netegeu la careta i els peus de pèls i renteu-los amb les galtes amb
aigua freda. Poseu-lo tot en un olla, cobriu-la amb aigua freda, afegiu-hi el
llorer, el pebre en gra i la sal i feu-lo bullir un parell d’hores.
Un cop cuit,
desosseu els peus i les galtes i talleu la carn a daus mitjans. Feu el mateix
amb la careta i reserveu-lo tot. Reserveu també
l’aigua de la cocció.
Talleu a daus
les botifarres i el xoris i reserveu-los.
En una
cassola poseu un bon raig d’oli i fregiu els pebrots i les cebes, tot tallat
petitet. Un cop estiguin cuits afegiu-hi les botifarres, el xoriç, els bitxos,
el pebre vermell i la farina, remeneu una mica, poseu-hi una mica d’aigua de
coure el porc i coeu-lo tot plegat un parell de minuts.
Incorporeu la
carn de porc i cobriu-lo tot amb més aigua de cocció del porc rectifiqueu de
sal i pebre i coeu-lo tot plegat uns 5 minuts més i ja es pot menjar.
RECOMANACIONS:
Igual que amb
els callos, aquest plat encara es pot fer més consistent afegint al final de la
cocció un bon grapat de cigrons cuits.
La quantitat
de bitxos serà opcional segons ens agradi més o menys el picant
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada