“ CALLOS A LA OSONENCA” Cassola de porc


“ CALLOS A LA OSONENCA  Cassola de porc

 


Amb el porc també es pot fer, el popular plat del “callos” que habitualment es fa amb vedella i sens dubte serien molt més típics de la nostra terra.

INGREDIENTS:

ü  ½  careta de porc
ü  2 galtes de porc
ü  1 peu de porc
ü  ½ botifarra negra
ü  ½ botifarra blanca
ü  1 tall de xoriç
ü  1 ceba
ü  1 pebrot vermell
ü  1 pebrot verd
ü  2 fulles de llorer
ü  Pebre negre en gra
ü  2 cullerades de pebre vermell en dolç pols
ü  2 bitxos  picants
ü  2 cullerades de farina
ü  Oli d’oliva
ü  Sal

 ELABORACIÓ:

Per a començar netegeu la careta i els peus de pèls i renteu-los amb les galtes amb aigua freda. Poseu-lo tot en un olla, cobriu-la amb aigua freda, afegiu-hi el llorer, el pebre en gra i la sal i feu-lo bullir un parell d’hores.
Un cop cuit, desosseu els peus i les galtes i talleu la carn a daus mitjans. Feu el mateix amb la careta i reserveu-lo tot. Reserveu també  l’aigua de la cocció.
Talleu a daus les botifarres i el xoris i reserveu-los.
En una cassola poseu un bon raig d’oli i fregiu els pebrots i les cebes, tot tallat petitet. Un cop estiguin cuits afegiu-hi les botifarres, el xoriç, els bitxos, el pebre vermell i la farina, remeneu una mica, poseu-hi una mica d’aigua de coure el porc i coeu-lo tot plegat un parell de minuts.
Incorporeu la carn de porc i cobriu-lo tot amb més aigua de cocció del porc rectifiqueu de sal i pebre i coeu-lo tot plegat uns 5 minuts més i ja es pot menjar.

 RECOMANACIONS:

Igual que amb els callos, aquest plat encara es pot fer més consistent afegint al final de la cocció un bon grapat de cigrons cuits.
La quantitat de bitxos serà opcional segons ens agradi més o menys el picant


Comentaris

Les més populars