BACALLÀ AMB SALSA DE FARINA D’ARRÒS I OUS


BACALLÀ AMB SALSA DE FARINA D’ARRÒS I OUS


Tornem-hi.  La quaresma, la millor excusa per a cuinar bacallà.

INGREDIENTS:

  •   Quatre talls de llom de bacallà  dessalat 
  •   3 grans d’all
  •   Farina d’arròs
  •  1 cullerada de pebre vermell fumat
  •  1 l. de fumet
  •   4 ous
  •   Oli d’oliva
  •   Sal i pebre

ELABORACIÓ:

Peleu i lamineu els alls, poseu-los en una cassola amb un bon raig d’oli i quan estiguin daurats, reserveu-los
Arrebosseu els talls de bacallà amb farina d’arròs i fregiu-los a la mateixa cassola i amb el mateix oli de fregir els alls.  Quan estiguin daurats traieu-los de la cassola i reserveu-los.
A la mateixa cassola afegiu-hi una mica mes d’oli, 2 cullerades de farina d’arròs i la cullerada de pebre vermell.  Remeneu-ho i coeu-ho tot una mica, afegiu-hi el fumet i remeneu fins que no quedin grumolls. Continueu coent fins obtenir una textura de beixamel no gaire espessa.  Incorporeu a la cassola els alls, els talls de bacallà i els ous, tot vigilant que no es trenquin els rovells. Coeu-ho a foc mitjà, fins que veieu que les clares estan cuites, i ja ho podeu servir vigilant de no trencar els rovells.

RECOMANACIONS:

Si a l’hora d’afegir el fumet a la cassola ja el teniu calent, guanyareu molt de temps i serà mes fàcil no tenir grumolls. 
Per aconseguir la textura de la salsa que més agradi, podeu jugar amb les quantitats de farina i de fumet.
El fumet també el podeu fer amb espines i pells de bacallà.
No oblideu d’empolsinar, en el moment de servir, una mica de cibulet damunt de cada plat.  Aconseguireu frescor i aroma.

Comentaris

Les més populars