BACALLÀ AMB SALSA DE FARINA D’ARRÒS I OUS
BACALLÀ AMB SALSA DE FARINA D’ARRÒS I OUS
Tornem-hi.
La quaresma, la millor excusa per a
cuinar bacallà.
INGREDIENTS:
- Quatre
talls de llom de bacallà dessalat
- 3
grans d’all
- Farina d’arròs
- 1 cullerada de pebre vermell fumat
- 1
l. de fumet
- 4
ous
- Oli
d’oliva
- Sal
i pebre
ELABORACIÓ:
Peleu
i lamineu els alls, poseu-los en una cassola amb un bon raig d’oli i quan
estiguin daurats, reserveu-los
Arrebosseu
els talls de bacallà amb farina d’arròs i fregiu-los a la mateixa cassola i amb
el mateix oli de fregir els alls. Quan
estiguin daurats traieu-los de la cassola i reserveu-los.
A
la mateixa cassola afegiu-hi una mica mes d’oli, 2 cullerades de farina d’arròs
i la cullerada de pebre vermell. Remeneu-ho
i coeu-ho tot una mica, afegiu-hi el fumet i remeneu fins que no quedin
grumolls. Continueu coent fins obtenir una textura de beixamel no gaire espessa.
Incorporeu a la cassola els alls, els
talls de bacallà i els ous, tot vigilant que no es trenquin els rovells.
Coeu-ho a foc mitjà, fins que veieu que les clares estan cuites, i ja ho podeu
servir vigilant de no trencar els rovells.
RECOMANACIONS:
Si
a l’hora d’afegir el fumet a la cassola ja el teniu calent, guanyareu molt de
temps i serà mes fàcil no tenir grumolls.
Per
aconseguir la textura de la salsa que més agradi, podeu jugar amb les
quantitats de farina i de fumet.
El
fumet també el podeu fer amb espines i pells de bacallà.
No
oblideu d’empolsinar, en el moment de servir, una mica de cibulet damunt de
cada plat. Aconseguireu frescor i aroma.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada