CORS DE CARXOFES FARCITS DE CEPS


CORS DE CARXOFES FARCITS DE CEPS


Recepta ideal per aquest temps. Les carxofes  es troben ara en  el seu moment, i és important poder menjar els aliments en el seu temps, malgrat avui en dia sigui fàcil trobar-los tot l’any gràcies a les conserves, als hivernacles o a la importació d’altres climes, sempre és en el seu temps natural quan són més gustosos.
 Avui farem un contrast de dos sabors molt característics, el resultat és excel·lent.

INGREDIENTS:

ü  Mantega
ü  6 Cors de carxofa
ü  250 gr. de ceps
ü  1 ceba
ü  1 copa de conyac
ü  2 tasses de brou suau de pollastre
ü  1 tassa de nata líquida
ü  Julivert picat, sal i pebre molt

ELABORACIÓ:

En una cassola de fang, desfarem la mantega, un cop desfeta li tirarem la ceba, tallada ben fina.  Quan la ceba estigui blanca hi tirarem els ceps tallat a daus petits i els cors de carxofa nets i buits per poder-los farcir. Ho amanirem amb sal i pebre i ho deixarem a foc no gaire fort  i tapat durant uns cinc minuts remenant de tant en tant perquè no es cremi.
Un cop passat aquest temps, hi tirarem el conyac i ho courem uns dos minuts més a foc més ràpid fins que redueixi el conyac.  Ara afegirem el brou i deixarem coure uns 10 minuts més a foc mig.  Quan estigui tot cuit hi afegirem la nata líquida, deixant-ho coure fins que la nata redueixi i la salsa tingui textura de crema.
Ja podem muntar el plat.
 Posarem els cors de carxofa drets i els omplirem amb els daus de ceps i la seva salsa, hi tirarem una mica de julivert picat pel damunt i ja estarà a punt per menjar.

 RECOMANACIONS:

Recordem que abans de retirar-ho del foc hem de rectificar de sal i pebre


Comentaris

Les més populars