CORS DE CARXOFES FARCITS DE CEPS
CORS DE CARXOFES FARCITS DE CEPS
Recepta
ideal per aquest temps. Les carxofes es
troben ara en el seu moment, i és
important poder menjar els aliments en el seu temps, malgrat avui en dia sigui
fàcil trobar-los tot l’any gràcies a les conserves, als hivernacles o a la
importació d’altres climes, sempre és en el seu temps natural quan són més
gustosos.
Avui farem un contrast de dos sabors molt
característics, el resultat és excel·lent.
INGREDIENTS:
ü Mantega
ü 6
Cors de carxofa
ü 250
gr. de ceps
ü 1
ceba
ü 1
copa de conyac
ü 2
tasses de brou suau de pollastre
ü 1
tassa de nata líquida
ü Julivert
picat, sal i pebre molt
ELABORACIÓ:
En una
cassola de fang, desfarem la mantega, un cop desfeta li tirarem la ceba,
tallada ben fina. Quan la ceba estigui
blanca hi tirarem els ceps tallat a daus petits i els cors de carxofa nets i
buits per poder-los farcir. Ho amanirem amb sal i pebre i ho deixarem a foc no
gaire fort i tapat durant uns cinc
minuts remenant de tant en tant perquè no es cremi.
Un cop
passat aquest temps, hi tirarem el conyac i ho courem uns dos minuts més a foc
més ràpid fins que redueixi el conyac.
Ara afegirem el brou i deixarem coure uns 10 minuts més a foc mig. Quan estigui tot cuit hi afegirem la nata
líquida, deixant-ho coure fins que la nata redueixi i la salsa tingui textura
de crema.
Ja
podem muntar el plat.
Posarem els cors de carxofa drets i els
omplirem amb els daus de ceps i la seva salsa, hi tirarem una mica de julivert
picat pel damunt i ja estarà a punt per menjar.
RECOMANACIONS:
Recordem
que abans de retirar-ho del foc hem de rectificar de sal i pebre
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada